Destiller

Cross Flow Flavy X-Treme

Producent:
Filtr Flavy X-Treme cieszy się uznaniem na rynku za to, że zapewnia najlepszą wydajność (przepływ, stopień odzysku soku) niezależnie zobacz pełny opis
OPIS

Filtr Flavy X-Treme cieszy się uznaniem na rynku za to, że zapewnia najlepszą wydajność (przepływ, stopień odzysku soku) niezależnie od rodzaju osadów. Kontrola zatykania membran i zarządzanie stężeniem w pętli filtracyjnej, w połączeniu z delikatnym (bardzo niskim ciśnieniem), elastycznym procesem i wysokowydajną membraną filtracyjną, zapewniają stabilne natężenie przepływu przez cały proces filtracji. Można przeprowadzać filtracje trwające niemal 20 godzin bez zatrzymywania maszyny, bez pośredniego płukania i bez regularnej zmiany parametrów procesu. Wszystko jest zarządzane i kontrolowane przez filtr.

Filtr Flavy X-Treme jest połączony z filtrem wstępnym DB, który wstępnie filtruje moszcz w celu wyeliminowania najgrubszych części (zanieczyszczenia ze skórek, łodyg, pestek lub innych cząstek stałych).

Szeroki zakres zastosowań

Filtr Flavy X-Treme jest niezwykle wszechstronny i nadaje się do oczyszczania osadów sedymentacyjnych, osadów flotacyjnych i osadów stagnacyjnych.

Filtr akceptuje bez ograniczeń obróbkę moszczów zawierających produkty enologiczne takie jak bentonit, węgiel aktywny, PVPP, żelatyna itp.

Filtr Flavy X-Treme nadaje się do filtrowania wszystkich rodzajów wina.

 

Niski wpływ na środowisko

Filtr Flavy X-Treme wyróżnia się najniższym na rynku zużyciem wody i środków czyszczących.

Opcja separacji wody myjącej przyczynia się jeszcze bardziej do zmniejszenia wpływu na środowisko, umożliwiając ponowne wykorzystanie wody z płukania ostatniego filtra do innych celów w winiarni.

Wreszcie filtr Flavy X-Treme jest znany ze swojej łatwości obsługi i solidnej niezawodności.

The Flavy X-Treme filter is recognised on the market for giving the best performance (flow rate, juice recovery rate) regardless of the type of sludge. Clogging control and concentration management in the filtration loop, combined with a gentle (very low pressure), flexible process and a high-performance filtration membrane, ensure stable flow rates throughout your filtration process. You can carry out filtrations lasting almost 20 hours without stopping the machine, without intermediate rinsing, and without regular changes to the process parameters. Everything is managed and controlled by the filter.

The Flavy X-Treme filter is coupled to the DB pre-filter, which pre-filters the must to eliminate the coarsest parts (debris from skins, stalks, pips or any other particulate elements).

A wide range of applications

The Flavy X-Treme filter is extremely versatile, and is capable of treating sedimentation sludge, flotation sludge and stagnation sludge.

The filter accepts, without constraint, the treatment of mash from juices containing oenological products such as bentonite, activated carbon, PVPP, gelatin, pea protein, etc.

The Flavy X-Treme filter is suitable for filtering all types of wine.

 

Low environmental impact

The Flavy X-Treme filter stands out for having the lowest water and cleaning product consumption on the market.

The washing water separation option contributes even further to reducing the environmental impact by allowing the last filter rinsing water to be reused for other purposes in the cellar (cleaning vats, floors, etc.).

Finally, the Flavy X-Treme filter, is renowned for its ease of use and rock-solid reliability.

Technical data X-Treme 2 X-Treme 3 X-Treme 4 X-Treme 6 X-Treme 8 X-Treme 10
Length (mm) 2390 2390 2940 2940 3310 3310
Width (mm) 1740 1740 2230 2230 2380 2380
Floor area (m2) 7 7 10 10 11 11
Height (mm) 1980 1980 2310 2310 2300 2300
Unladen weight (kg) 740 760 1360 1420 1720 1780
Supply voltage (V/Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz)
Total power (kW) 10 10 18 14 27 27

 

 

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.