Neoanticid to specjalnie wyselekcjonowane wapno, stworzone w celu odkwaszania metodą podwójnych soli. W skład produktu wchodzi skrystalizowany, czysty chemicznie węglan wapnia
Czysty kwas askorbinowy (witamina C), zapobiegający utlenianiu.e.Ascorbic to skutecznie działający środek redukujący tlen. Kwas askorbinowy zawiera grupę dienolową. Po utlenieniu grupa
Trenolin Bouquet Plus pektoenzym
Płynny enzym pektolityczny o wysokiej czystości, wyizolowany w celu uwolnienia aromatu. Nie zawiera depsydazy.
Opis produktu:
Trenolin
Mostgelatine CF - to płynny, wolny od kazeiny preparat żelatyny, PVPP do obróbki moszczu. Zmniejsza całkowite polifenole i wspomaga sedymentację. Temperatura moszczu
Spiriferm to silnie fermentujące suche, czyste drożdże ze szczepu Saccharomyces cerevisiae. Charakterystyka fermentacyjna Spiriferm doskonale sprawdzają się podczas fermentacji
Węgiel aktywny pochodzenia roślinnego do adsorpcji koloru.
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
CompactLees - Środek pomocniczy do fermentacji butelkowej wina musującego.
Skład krzemianów powoduje szybką aglomerację z osadem drożdży, co optymalizuje proces osadzania
Automatyczny monoblok do płukania butelek, rozlewu oraz do korkowania lub zamykania zatyczką alumioniową lub kapslem wina spokojnego, soków, olejów jadalnych
Beczki Węgierskiej firmy Boros Oak Barrels są produkowane ze starannie dobranego węgierskiego dębu bezszypułkowego (Quercus Petraea), wyłącznie z wewnętrznej części
Instalacje wyparne DEVEXDEVEX projektuje, buduje i sprzedaje kompletne linie produkcyjne: Naszymi kluczowymi technologiami są Instalacje Ekstrakcyjne do odzyskiwania ekstraktów,
Półautomatyczna korkownica pneumatyczna. Wymiary korka: średnica max 27 mm, wysokość max 48 mm. Objętości butelek: 0,75 - 1,5 litra. Zapotrzebowanie na sprężone powietrze: max
Śrutownik (rozdrabniacz) dwuwalcowy w wersji Uniwersal przeznaczony jest do mielenia słodu, owsa, żyta, jęczmienia, pszenicy, kukurydzy, ewentualnie mieszanek zbóż
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.