MIKRO/MAKRO DOTLENIENIE oraz częściej wykorzystuje się zbiorniki pozbawiające wino naturalnego tlenu. Dlatego tlen musi być dodany sztucznie, aby osiągnąć korzystne efekty aktywacji drożdży, zwiększenia dojrzałości, wiązania garbników i wzmocnienia aromatu.
Podczas mikrodotleniania fermentujące wino otrzymuje stałą i bardzo małą ilość tlenu (0,5 – 6,0 mg na litr na miesiąc) przez długi okres czasu (kilka miesięcy).
W przypadku makrdotleniania dodaje się większą ilość tlenu (ok. 2,0 do 6,0 mg tlenu na litr na dzień) w krótszym czasie.
JEDNA JEDNOSTKA NA ZBIORNIK
VinPilot® Oxy ma tę wielką zaletę, że indukcja tlenu jest zorganizowana decentralnie poprzez system BUS, dlatego każdy zbiornik może posiadać własną jednostkę dozującą tlen.
Oznacza to znacznie mniej prac instalacyjnych, a co więcej, system można stale rozbudowywać.
Wspomóż wydobycie koloru i garbników ze skórek winogron, delikatnie spryskując zebrana u góry zbiornika czapę moszczem
Armatura Venturi VinPilot® zapewnia wydajne i automatyczne napowietrzanie czerwonego wina podczas przepompowania. Zoptymalizowany
VinPilot® Brix stale monitoruje degradację cukru w zbiorniku. W ten sposób zawsze wiesz, w jakiej fazie fermentacji
Dzięki oprogramowaniu VinPilot® masz przez cały czas przegląd wszystkich ważnych procesów zachodzących w Twojej
TECHNICAL CHARACTERISTICS:
ORIGIN
- DIN 25
- DIN 32
- DIN 40
- DIN 50
- DIN 60
- DIN 65
- 100 litrów (PZH 100 A4)
- 150 litrów (PZH 150 A5)
- 200 litrów (PZH 200 A5)
- 320 litrów (PZH 320 A6)
- 400 litrów (PZH 400 A6)
- 520 litrów (PZH 520 A7)
- 620 litrów (PZH 620 A8)
- 900 litrów (PZH 900 A10)
- 1100 litrów (PZH 1100 A10)
- 1500 litrów (PZH 1500 A11)
- 2000 litrów (PZH 2000 A11)
- Reform B 5000 l/h
- Reform B 10000 l/h
- Reform B 15000 l/h
- Reform B 20000 l/h
- Reform B 33000 l/h
- Reform B-FU 5000
- Reform B-FU 10000
- Reform B-FU 15000