Wąż z miękkiego PVC, wzmocniony spiralą ze stali ocynkowanej, do zasysania i tłoczenia cieczy spożywczych, np.: soków, wina, cydru, modu pitnego. Temperatura pracy: od -5 do
Pistolet ze stali nierdzewnej do nalewania np. gorącego soku. Średnica zewnętrzna dyszy nalewającej 28 mm. Długość dyszy nalewającej: 175 mm. Gumowa nasadka (stożek)
Króciec gwintowany wykonany ze stali nierdzewnej AISI304/304L albo 316L. Króciec służy do wygodnego przejścia z gwintu typu BSP na standard mleczarski DIN
Pielnik, kultywator hydrauliczny, wychylny (kultywator rzędowy sekcja wychylna) służy do mechanicznego usuwania chwastów rosnących w pasie krzewów, między
Automatyczna etykieciarka (etykietarka) renomowanego Włoskiego producenta ENOS do etykietowania butelek wina.
W standardzie urządzenie aplikuje dwie etykiety (etykieta
Pasteryzator rurowy typu Flash HTST (wysoka temperatura w krótkim czasie) do soków oraz innych napojów bezalkoholowych ma poza zadanie utrwalenie termiczne
Nalewarka 6 dyszowa, grawitacyjna z dozowaniem na tzw. poziom, wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304. Pojemność zbiornika buforowego: 75 litrów. Wydajność: 750-900 butelek na
Najwyższej jakości pompa śrubowa wyposażona w falownik. Doskonale sprawdza się w transporcie delikatnych mediów.
Opcje dodatkowego wyposażenia pompy (dodatkowo
Beczka do fermentacji lub dojrzewania wina białego wykonana z dębu francuskiego, dekle zaś z drewna akacji.
Beczki modelu Fraîcheur przeznaczone są do win białych,
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.