Odszypułczarka lub młynkoodszypułczarka (w zależności od wyposażenia) model Kappa renomowanego Włoskiego producenta DIEMME Enologia. Urządzenie wykonanne ze stali nierdzewnej AISI 304 oraz tworzyw sztucznych dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Maszyna wyposażona w wygodny panel sterowania.
Urządzenie składa się z dwóch niezależnych zespołów: 1. odszypułkowanie, 2 rozdrabnianie.
Zespół odszypułkowania składa się z metalowego kosza z otworwami, wewnątrz którego obraca się bijak. Oba elementy
wykonane sa ze stali nierdzewnej AISI 304. Prędkości bijaka i kosza można regulować poza pomocą falownika.
Jednostka rozdrabniająca składa się z dwóch gumowych rolek. Każda rolka jest wykonana z jednego kawałka gumy
aby ułatwić higienę i czyszczenie. Odległość między rolkami jest regulowana. Dzięki czemu unika się zgniatania nasion i zapewnia prawidłowy stopień rozdrobnienia, zmiażdżenia jagód.
Dostępne są nowe walce kruszące Open Grape, jako alternatywne rozwiązanie dla tradycyjnych walców kruszących, pokryte powłoką:
guma spożywcza o cylindrycznym kształcie opracowanym tak, aby umożliwić całkowite otwarcie jagód.
- Filtr do wstępnej filtracji 5 mikronów
- Filtr do czerwonego wina 1 mikron
- Filtr do białego wina 0,5 mikrona
- Filtr do białego wina oraz destylatów 0,2 mikrona
Skoncentrowany, płynny preparat enzymatyczny (EC. 3.2.1.15) z Aspergillus niger do selektywnej degradacji
- Średni stopień wypalenia
- Niski stopień wypalenia
- Średni + stopień wypalenia
- Wysoki stopień wypalenia
Powstałe w wyniku skrupulatnej selekcji najlepszego francuskiego dębu,