Beczki Węgierskiej firmy Boros Oak Barrels są produkowane ze starannie dobranego drewna czereśni.
Drewno do produkcji beczek jest sezonowane na wolnym powietrzu przez 3 lata. Proces sezonowania "wypłukuje" niepożądane substancje i znacznie poprawia wpływ drewna na smak trunku.
Beczki posiadają eleganckie obręcze wykonane ze stali podwójnie ocynkowanej, co zapewni atrakcyjny wygląd przez długie lata. Klepki są uszczelnione liśćmi tataraku, co zapewnia naturalne walory smakowe trunku.
Prezentowane beczki wykonane są z grubych klepek (27 mm).
Każda beczka jest profesjonalnie wypalona wewnątrz. Dostępne stopnie wypalenia: niski, średni, średni+, wysoki.
Beczka jest bezpiecznie zapakowana, w komplecie jest 1 szpunt, podstawa oraz solidny mosiężny kranik zapewniający szczelność, wygodę oraz pewność naturalnego smaku. Uwaga: kranik oraz podstawa dołączane są do beczek pojemności do 100 litrów.
- Średni stopień wypalenia
- Niski stopień wypalenia
- Średni + stopień wypalenia
- Wysoki stopień wypalenia
- Średni stopień wypalenia
- Niski stopień wypalenia
- Średni + stopień wypalenia
- Wysoki stopień wypalenia
- Średni stopień wypalenia
- Niski stopień wypalenia
- Średni + stopień wypalenia
- Wysoki stopień wypalenia
- Średni stopień wypalenia
- Niski stopień wypalenia
- Średni + stopień wypalenia
- Wysoki stopień wypalenia
- Średni stopień wypalenia
- Niski stopień wypalenia
- Średni + stopień wypalenia
- Wysoki stopień wypalenia
- Średni stopień wypalenia
- Niski stopień wypalenia
- Średni + stopień wypalenia
- Wysoki stopień wypalenia
- Średni stopień wypalenia
- Niski stopień wypalenia
- Średni + stopień wypalenia
- Wysoki stopień wypalenia
- Średni stopień wypalenia
- Niski stopień wypalenia
- Średni + stopień wypalenia
- Wysoki stopień wypalenia
- Średni stopień wypalenia
- Niski stopień wypalenia
- Średni + stopień wypalenia
- Wysoki stopień wypalenia
- Średni stopień wypalenia
- Niski stopień wypalenia
- Średni + stopień wypalenia
- Wysoki stopień wypalenia
- 100 litrów (PZ 100 A4)
- 150 litrów (PZ 150 A5)
- 200 litrów (PZ 200 A5)
- 320 litrów (PZ 320 A6)
- 400 litrów (PZ 400 A6)
- 520 litrów (PZ 520 A7)
- 620 litrów (PZ 620 A8)
- 900 litrów (PZ 900 A10)
- 1100 litrów (PZ 1100 A10)
- 1500 litrów (PZ 1500 A11)
- 2000 litrów (PZ 2000 A11)
- Filtr do wstępnej filtracji 5 mikronów
- Filtr do czerwonego wina 1 mikron
- Filtr do białego wina 0,5 mikrona
- Filtr do białego wina oraz destylatów 0,2 mikrona
- Średni stopień wypalenia
- Niski stopień wypalenia
- Średni + stopień wypalenia
- Wysoki stopień wypalenia