Beczka do fermentacji lub dojrzewania wina białego wykonana z dębu francuskiego, dekle zaś z drewna akacji.
Beczki modelu Fraîcheur przeznaczone są do win białych,
Przecieraczka do przecierania pomidorów lub owoców miękkich. Wydajność: 150 ~ 300 kg/h. Moc silnika 500 W. Waga urządzenia 17 kg. W standardzie przecieraczka
Niezawodna prasa hydrauliczna, warstwowa do wcześniej rozdrobnionych owoców. Owoce są zgniatane pomiędzy przekładkami z drewna, pulpa zostaje w chustach filtracyjnych. Dzięki
Filtr płytowy do wina wykonany ze stali nierdzewnej oraz tworzywa sztucznego dopuszczonego do kontakltu z żywnością. Filtr wyposażony w 30 płyt filtracyjnych, wizjer
Zbiornik fermentacyjny, stożkowy (60º) do fermentacji piwa, wyposażony w płaszcz chłodzący (na cylindrze zbiornika), termometr, głowicę CIP, zawór spustowy o średnicy
TSp-2002 to półautomatyczna zakręcarka pneumatyczna z opadającą głowicą zakręcającą, bardzo łatwa w obsłudze. Zakrętarka stołowa. Wydajność około 400/500 butelek
Urządzenie przeznaczone do mycia i rozdrabniania owoców i warzyw. Owoce lub warzywa myte są dwuetapowo. W pierwszym etapie owoce/warzywa wpadają do wanny
Króciec gwintowany wykonany ze stali nierdzewnej AISI304/304L albo 316L. Króciec służy do wygodnego przejścia z gwintu typu BSP na standard mleczarski DIN
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.