Beczka do fermentacji lub dojrzewania wina białego wykonana z dębu francuskiego, dekle zaś z drewna akacji.
Beczki modelu Fraîcheur przeznaczone są do win białych,
Kontroler temperatury CUBE KD jest umieszczony w pobliżu zbiornika np. na ścianie. Od kontrolera do zbiornika prowadzony jest przewód zakończony sądą do mierzenia
De-stoning machine EP 1000
Urządzenie o wysokiej wydajności do drylowania wszystkich owoców pestkowych, przede wszystkim śliwek, wiśni, czereśni, brzoskwiń czy moreli
Profesjonalny zawór dekantacyjny ze stali nierdzewnej do ściągania wina znad osadu. Rura zaworu może zostać ustawiona w wybranej pozycji tak aby ściągnąć wino znad
Młynek (śrutownik), rozdrabniacz dwuwalcowy w wersji Satandard przeznaczony jest do mielenia słodu lub owsa, ewentualnie mieszanek zbóż z niewielką domieszką twardszego
PRESSURE TANK is used for sparkling wine production by Charmat method. It is a vertical type of tank with “ellipsoidal heads” (dished top and bottom). Work pressure is 6 bar.
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.