Saturator odpowiedzialny jest poza wszelkie operacje związane z nasyceniem dwutlenkiem węgla napoju w celu uzyskania wody nasyconej CO2. Stopień nasycenia CO2 jest
Systemy sterylizacji UHT są przeznaczone do sterylizacji napojów w temperaturze nawet 150°C. UHT (ang. Ultra-high temperature processing) – sterylizacja
Podstawowym składnikiem Soft Drinków, słodzonych napjów gazowanych bezalkoholowych jest syrop cukrowy , który przygotowywany jest w zepole urządzeń zwanych Syrup
Pasteryzator rurowy typu Flash HTST (wysoka temperatura w krótkim czasie) do soków oraz innych napojów bezalkoholowych ma poza zadanie utrwalenie termiczne
Urządzenie monoblokowe typu Premix firmy BLENDTECH to kompletny system do końcowego przygotowywania gazowanych napojów bezalkoholowych poprzez mieszanie przygotowanego wcześniej
Automatyczna zakręcarka do zatyczek aluminiowych, monopolowych ALEXA produkowanych przez grupę BORELLI, lidera w budowie systemów zamykających dla małych
Filtracja z przepływem krzyżowym (cross-flow filtration) zapewnia idealnie klarowny produkt bez żadnych środków klarujących, pomocniczych. Gdy wymagane jest klarowanie bentonitem
Dozownik do napełniania wolno płynących lub gorących produktów, nawet z kawałkami (owoców) do 7 mm, np. dżem, marmolada, galaretka, pulpa owocowa, ostry sos, pesto, sosy,
Myjka i podajnik ślimakowy w jednym do owoców lub warzyw. Wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304. Mycie owoców lub warzyw odbywa się najpierw w komorze
Pasteryzator na olej opałowy o wysokiej wydajności Austriackiej firmy Voran. Wydajność urządzenia: 1000 l/h. Moc kotła olejowego 90 kW. Urządzenie może zostać dodatkowo
Uniwersalna pompa spożywcza np. do wina, soku, która działa z dwiema prędkościami. Wyłącznik ochronny silnika w standardzie.
Wykonanie
korpus pompy ze stali
Stojak na beczki o poj od 225 - 500 litrów wykonany z trwałego stopu aluminim, wyposażony w kółka do łatwego obracania beczek bez konieczności ich zdejmowania ze
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.