Drożdże gorzelnicze Spiriferm Arom, to wyselekcjonowane drożdże intensyfikujące aromaty, do stosowania w gorzelnictwie.
SpiriFerm Arom to efektywnie fermentujące suszone drożdże z gatunku Saccharomyces cerevisiae z właściwością uwalniania wyrazistych aromatów. Spiriferm Arom zapewniają bezpieczną i całkowicie zakończoną fermentację zacieru lub moszczu, nawet przy niskich temperaturach fermentacji ok. 15°C.
Wzmacnianie, wydobywanie aromatu oraz pełna fermentacja moszczów i zacierów, przeznaczonych na silnie aromatyczne destylaty. Spiriferm Arom uwalniają wiele różnych substancji aromatycznych owoców i zapewniają pełen "bukiet" aromatów, w zależności od surowca.
Dawkowanie:
Ogólna zasada dawkowania drożdży Spiriferm Arom to 20g na 100L nastawu. Dawka może być zwiększona do 25-30g na 100L, jeśli istnieje ryzyko zakażenia mikrobiologicznego nastawu.
Organiczna guma arabska o certyfikowanej jakości.
Guma arabska (E 414) to naturalny produkt otrzymywany z suszonego soku akacji seyal. W winie
CuproVin został opracowany specjalnie do usuwania nawet uporczywych nieprzyjemnych smaków. Cuprovin można bardzo
Drożdże hybrydowe tolerujące alkohol, o egzotycznych aromatach Oenoferm® X-tiol to wolne od GMO hybrydowe drożdże wyselekcjonowane
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W skrócie: Produkt: poliwinylopolipirolidon Zakres
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
- DN 32 x 25
- DN 40 x 32
- DN 50 x 32
- DN 50 x 40
- DN 32 x 40
- DN 65 x 40
- DN 40 x 25
- DN 32 x DN 50