Lej zasypowy wibracyjny do przyjęcia winogron transportowanych do winiarni na przyczepie. Materiał wykonania - AISI 304. Urządzenie umożliwia odbiór winogron
Filtr Flavy X-Treme cieszy się uznaniem na rynku za to, że zapewnia najlepszą wydajność (przepływ, stopień odzysku soku) niezależnie od rodzaju osadów. Kontrola zatykania
The purpose of the vibrating sorting table is:
to spread out the crop,
to ensure separation of grapes from juice and herbaceous materials (damaged grapes, petioles, shot berries,
Popma śrubowa z zasobnikiem do transportu rozdrobnionych lub całych winogron. Popma może służyć także do transportu winogron po maceracji ze zbiornika do prasy.
Mobilny podnośnik taśmowy Delta TRE 300 umożliwia:
dostarczanie zebranych winogron do kolejnych urządzeń linii przyjęcia winogron np. do odszypułczarki, prasy, zbiorników do
Prasa koszowa do winogron renomowanego francuskiego producenta Bucher Vaslin. Prasa doskonale sprawdza się w tłoczeniu wytłoków po maceracji.
Prasa koszowa,
Odszypułkowarka do winogron model Delta Oscillys. Dzięki przemyślanej, wyjątkowej budowie proces odszypułkowania przebiega bez pracy wałka, bijaka i koszyka obrotowego,
Profesjonalna pompa perystaltyczna do delikatnego transportu moszczu, wina, pulpy winogronowej. Pompa może być wyposażona w lej zasypowy wraz z przenośnikiem ślimakowym do
Prasa pneumatyczna do winogron model X Plus IT renomowanego francuskiego producenta Bucher Vaslin. Prasa typu zamkniętego. Prasa umożliwia tłoczenia winogron w osłonie gazów
Innowacyjny i opatentowany proces tłoczenia Bucher Vaslin w kontrolowanej atmosferze azotu gwarantuje tłoczenie winogron bez kontaktu z tlenem. Dzieje się tak dzięki
Zbiornik fermentacyjny ze szczelną, pneumatyczną ruchomą pokrywą górną, zaworem oddechowym, termometrem. Zbiornik może także służyć do dojrzewania i leżakowania wina
Uniwersalna pompa spożywcza, stałoobrotowa np. do wina, soku. 400 V. Pompa wyposażona w bypass.
Wykonanie
korpus pompy ze stali nierdzewnej
wózek ze stali
Amfory do przechowywania oleju jadalnego o poj. 120/160/200 litrów. Amfora olejowa Sirio jest w stanie zachować przez długi czas walory organoleptyczne produktu.
Półautomatyczne urządzenie niezbędne w produkcji win musujących metodą tradycyjną, szampańską. Służy do usuwania osadu z wina musującego będącego ostanim etapem
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.