Urządzenie monoblokowe typu Premix firmy BLENDTECH to kompletny system do końcowego przygotowywania gazowanych napojów bezalkoholowych poprzez mieszanie przygotowanego wcześniej
Podstawowym składnikiem Soft Drinków, słodzonych napjów gazowanych bezalkoholowych jest syrop cukrowy , który przygotowywany jest w zepole urządzeń zwanych Syrup
Pasteryzator rurowy typu Flash HTST (wysoka temperatura w krótkim czasie) do soków oraz innych napojów bezalkoholowych ma poza zadanie utrwalenie termiczne
Saturator odpowiedzialny jest poza wszelkie operacje związane z nasyceniem dwutlenkiem węgla napoju w celu uzyskania wody nasyconej CO2. Stopień nasycenia CO2 jest
Systemy sterylizacji UHT są przeznaczone do sterylizacji napojów w temperaturze nawet 150°C. UHT (ang. Ultra-high temperature processing) – sterylizacja
Wyjątkowo wytrzymały, a jednocześnie lekki sekator mechaniczny (ogławiarka)umożliwia pracę na zboczach, a także na dużych płaskich powierzchniach. Listwy tnące można indywidualnie
Zbiornik fermentacyjny ze szczelną, pneumatyczną ruchomą pokrywą górną, zaworem oddechowym, termometrem. Zbiornik może także służyć do dojrzewania i leżakowania wina
Pompa spożywcza do transportu wina, soku, oleju jadalnego. Pompa wyposażona w tzw. baypass. Zainstalowana na mobilnym wózku. Wydajność 25 hl/h. Ciśnienie max. 4 bar. Wymiary:
Wysokiej jakości opaska ślimakowa, zaciskowa ze stali nierdzewnej AISI 304, 16-27 mm W4, DIN3017. Szerokość opaski zaciskowej: 9 mm. Wyprodukowana w Polsce.
Odszypułkowarka do winogron wykonana ze stali nierdzewnej z rozdrabniaczem renomowanej Austriackiej firmy WOTTLE.
Urządzenie umozliwa różne sposoby przetrawrzania winogron:
Opatentowany system mikrofiltracji polimerowej do biologicznej stabilizacji na zimno. Innowacyjny polimer może przetwarzać ciecze bez oznaczania wskaźnika filtrowalności bez ryzyka zatkania
Płatki dębowe e.Bois® są wykorzystywane do optymalizacji właściwości organoleptycznych wina i poprawy jego garbnikowej struktury. Wspomagają również stabilizację koloru
Mieszadła zbiornikowe to urządzenia mieszające zapewniające doskonałe rezultaty mieszania oraz dodatkowe korzyści praktyczne np. możliwość mieszania cieczy wraz
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.