Drożdże gorzelnicze Spiriferm Arom, to wyselekcjonowane drożdże intensyfikujące aromaty, do stosowania w gorzelnictwie.
SpiriFerm Arom to efektywnie fermentujące suszone drożdże z gatunku Saccharomyces cerevisiae z właściwością uwalniania wyrazistych aromatów. Spiriferm Arom zapewniają bezpieczną i całkowicie zakończoną fermentację zacieru lub moszczu, nawet przy niskich temperaturach fermentacji ok. 15°C.
Wzmacnianie, wydobywanie aromatu oraz pełna fermentacja moszczów i zacierów, przeznaczonych na silnie aromatyczne destylaty. Spiriferm Arom uwalniają wiele różnych substancji aromatycznych owoców i zapewniają pełen "bukiet" aromatów, w zależności od surowca.
Dawkowanie:
Ogólna zasada dawkowania drożdży Spiriferm Arom to 20g na 100L nastawu. Dawka może być zwiększona do 25-30g na 100L, jeśli istnieje ryzyko zakażenia mikrobiologicznego nastawu.
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi
MaloStar® Fruit nie zawiera diacetylu, co pozwala
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego.
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
- AT 50 FU
- AT 100 FU
- AT 150 FU
- AT 200 FU
- Filtr 5 mikronów
- Filtr 10 mikronów
- Filtr 50 mikronów
Przeznaczona do beczek o pojemności: 225 - 300
Bardzo solidne wykonanie, wysokiej jakości materiały i prosta
- 20 litrów
- 40 litrów
- 90 litrów