Metoda klasyczna

Destiller
Producent: DMC
Ręczna obkurczarka kapturków aluminiowych na butelkach typu szapman o maksymalnej długości kapturka 150 mm. Maszyna wyposażona jest w gumowe tuleje do standardowych szyjek
5 222 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: OMBF
Półautomatyczny monoblok do win musujących, szampana do korkowania butelek szklanych korkiem naturalnym oraz zakręcania koszyczków drucianych. Może być stosowany do
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
CLARIFIANT XL to zoptymalizowany dodatek do win musujących produkowanych metodą klasyczną, który poprawia efekty remuage. Clarifiant XL to zoptymalizowany środek wspomagający
84 Produkt niedostępny
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Preparat przeznaczonych do produkcji win metodą klasyczną, do wspomagania procesów fermentacji w butelce. SOLUTION ST to złożony preparat na bazie galotaniny i siarczanu
92 Produkt niedostępny
Producent: Tenco
Kapslownica pneumatyczna do kapsli koronowych o średnicy 26 oraz 29 mm.  
6 594 Dostawa w ciągu 30 dni
Producent: OMBF
Półautomatyczna zakręcarka drucianych koszyczków do szampana. Prezentowane urządzenie  jest w całości wyprodukowany ze stali nierdzewnej, tworzyw sztucznych
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Aktywowany bentonit sodowy, granulowany, silnie odbiałczający (uwodniony tlenek glinu,
krzemiany należące do grupy montmorylonitów).  Formuła
47 Produkt niedostępny
Producent: Aryes
Urządzenie służy do automatyzcnego obracania butelek z winem musującym umieszczonych w specjalnych stalowych klatkach na etapie remuażu (remuage), czyli stopniowego strząsania
Producent: LAFAL
Solidnie wykonana żyropaleta aurtomatyczna do remuażu. Ocynkowana ogniowo (zabezpieczenie antykorozyjne). 7 istniejących programów lub stwórz swój własny. 
Producent: Sparkling Equipment
Manualne urządzenie niezbędne w produkcji win musujących metodą tradycyjną, szampańską. Służy do usuwania osadu z wina musującego będącego ostanim etapem metody
41 674 Dostawa do 90 dni.
Producent: OMBF
monoblok półauitomatyczy do korkowania win musujących, szampana, cydru korkiem naturalnym oraz zakręcania koszyczków drucianych. Może być stosowany do
Producent: Sparkling Equipment
Półautomatyczne urządzenie niezbędne w produkcji win musujących metodą tradycyjną, szampańską. Służy do usuwania osadu z wina musującego będącego ostanim etapem
136 840 Dostawa do 90 dni.
Producent: Oeno Concept
Żyropaleta Multiformat Gyroflex pozwala na jednoczesny proces remuażu (remuage), czyli stopniowego strząsania osadu drożdżowego, butelek o różnych rozmiarach dzięki specjalnie
Producent: SABA
Przyrząd do pomiaru ciśnienia, a tym samym zawartości CO2 występującego w butelkach szampana lub innego wina musującego. Afrometr (manometr) z nasadką na igłę do korków
1 213 Wysyłka w ciągu 14 dni
Producent: Oeno Concept
Urządzenie służy do automatyzcnego obracania butelek z winem musującym umieszczonych w specjalnych stalowych klatkach na etapie remuażu (remuage), czyli stopniowego strząsania
Producent: Oeno Concept
Żyropaleta Gyro Compact® przeznaczona do małej produkcji win musujących metodą klasyczną.  Urządzenie zostało zaprojektowane tak, aby dostosować się do niewielkich
Producent: LAFAL
Urządzenie służy do automatyzcnego obracania butelek z winem musującym umieszczonych w specjalnych stalowych klatkach na etapie remuażu (remuage), czyli stopniowego strząsania
Producent: SABA
Przyrząd do pomiaru ciśnienia, a tym samym zawartości CO2 występującego w butelkach szampana lub innego wina musującego. Afrometr (manometr) z nasadką na igłę do korków
2 690 Wysyłka w ciągu 14 dni
Producent: Oeno Concept
Urządzenie służy do automatyzcnego obracania butelek z winem musującym umieszczonych w specjalnych stalowych klatkach na etapie remuażu (remuage), czyli stopniowego strząsania osadu
Pojemniki wykonywane są z najwyższej jakości drutu. Pojemnik siatkowy posiada certyfikat bezpiecznego piętrowania i ładowności. Można transportować dużą ilość butelek.
5 830 Wysyłka w ciągu 48 h
Producent: Erbsloh
CompactLees - Środek pomocniczy do fermentacji butelkowej wina musującego.
Skład krzemianów powoduje szybką aglomerację z osadem drożdży, co optymalizuje proces osadzania
Producent: Oeno Concept
The single cage Gyropalette® is a riddling machine adapted to most cellars, and particularly small ones. It is made to riddle 504 bottles boxes and easily ensure the automated riddling of your
Producent: Sparkling Equipment
Zamrażarki do szyjek butelek ułatwiają usuwanie osadu drożdży, które osiadają wewnątrz odwróconych butelek podczas procesu remuage, przy produkcji wina
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Drożdze do win musujących wytwarzanych metodą klasyczną, LEVURE - IOC 18 - 2007, 500 g.
178 Wysyłka w ciągu 24 h
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.