Beczka do fermentacji lub dojrzewania wina białego wykonana z dębu francuskiego, dekle zaś z drewna akacji.
Beczki modelu Fraîcheur przeznaczone są do win białych,
Pistolet ze stali nierdzewnej do nalewania np. gorącego soku. Średnica zewnętrzna dyszy nalewającej 28 mm. Długość dyszy nalewającej: 175 mm. Gumowa nasadka (stożek)
Drylownica, przecieraczka do owoców pestkowy wykonana ze stali nierdzewnej.
MK1000
Zasilanie 400V - 50 Hz
Moc zainstalowana 5,5 kW
Wydajność 1000 kg/h
Materiał
Mobilny podnośnik taśmowy Delta TRE 300 umożliwia:
dostarczanie zebranych winogron do kolejnych urządzeń linii przyjęcia winogron np. do odszypułczarki, prasy, zbiorników do
Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się szczególnie do fermentacji w butelkach.
Półautomatyczne urządzenie niezbędne w produkcji win musujących metodą tradycyjną, szampańską. Służy do usuwania osadu z wina musującego będącego ostanim etapem
Pompa Z40
ENOLOGICZNA pompa do wina, innych płynów spożywczych oraz pulpy winogronowej, owocowej. Elastyczny wirnik wykonany jest z certyfikowanej gumy do
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.