Drożdże gorzelnicze Spiriferm Arom, to wyselekcjonowane drożdże intensyfikujące aromaty, do stosowania w gorzelnictwie.
SpiriFerm Arom to efektywnie fermentujące suszone drożdże z gatunku Saccharomyces cerevisiae z właściwością uwalniania wyrazistych aromatów. Spiriferm Arom zapewniają bezpieczną i całkowicie zakończoną fermentację zacieru lub moszczu, nawet przy niskich temperaturach fermentacji ok. 15°C.
Wzmacnianie, wydobywanie aromatu oraz pełna fermentacja moszczów i zacierów, przeznaczonych na silnie aromatyczne destylaty. Spiriferm Arom uwalniają wiele różnych substancji aromatycznych owoców i zapewniają pełen "bukiet" aromatów, w zależności od surowca.
Dawkowanie:
Ogólna zasada dawkowania drożdży Spiriferm Arom to 20g na 100L nastawu. Dawka może być zwiększona do 25-30g na 100L, jeśli istnieje ryzyko zakażenia mikrobiologicznego nastawu.
Oenoferm® Pink wspiera styl międzynarodowych win różowych – rześkich, wytrawnych i z wyraźnymi
Skoncentrowany, płynny preparat enzymatyczny (EC. 3.2.1.15) z Aspergillus niger do selektywnej degradacji
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu
Tannivin® Elevage to wysokiej jakości tanina na bazie dębu, quebracho
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
Specjalnie wyselekcjonowane, czyste, suche drożdże do uzyskania profilu aromatu odmianowych wysokogatunkowych win Riesling. Szczep drożdży E 68/73
Zasada pracy Rotor pompy obraca się, a