Drożdże gorzelnicze Spiriferm Arom, to wyselekcjonowane drożdże intensyfikujące aromaty, do stosowania w gorzelnictwie.
SpiriFerm Arom to efektywnie fermentujące suszone drożdże z gatunku Saccharomyces cerevisiae z właściwością uwalniania wyrazistych aromatów. Spiriferm Arom zapewniają bezpieczną i całkowicie zakończoną fermentację zacieru lub moszczu, nawet przy niskich temperaturach fermentacji ok. 15°C.
Wzmacnianie, wydobywanie aromatu oraz pełna fermentacja moszczów i zacierów, przeznaczonych na silnie aromatyczne destylaty. Spiriferm Arom uwalniają wiele różnych substancji aromatycznych owoców i zapewniają pełen "bukiet" aromatów, w zależności od surowca.
Dawkowanie:
Ogólna zasada dawkowania drożdży Spiriferm Arom to 20g na 100L nastawu. Dawka może być zwiększona do 25-30g na 100L, jeśli istnieje ryzyko zakażenia mikrobiologicznego nastawu.
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Oenoferm® Pink wspiera styl międzynarodowych win różowych – rześkich, wytrawnych i z wyraźnymi
- 250 litrów
- 600 litrów
- MB-FU 1000 – 10000 l/h
- MB-FU 1000 – 15000 l/h
- MB-FU 1000 – 20000 l/h
- DN 25
- DN 32
- DN 40
- Średni stopień wypalenia
- Niski stopień wypalenia
- Średni + stopień wypalenia
- Wysoki stopień wypalenia