Więgiel aktywny Granucol wykonany jest z peletów węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Pelety węglowe poddawane są specjalnemu procesowi produkcji, który zapewnia wysokie właściwości adsorpcyjne i łatwe rozpuszczanie.
Granucol GE: do adsorpcji niepożądanego posmaku i zapachu w piwie, soku, winie i napojach spirytusowych
Granucol FA: do redukcji tanin i polifenoli oraz do eliminacji intensywnego zabarwienia w wyniku reakcji brązowienia. Może być stosowany do wina, soków i alkoholi.
Granucol BI: do redukcji tanin i polifenoli oraz odbarwiania piwa i win wysokobarwnych.
Dawkowanie
Granucol GE
Wino: 10-100 g/hL
Sok: 10-100 g/hL
Piwo: 10-30 g/hL
Alkohole: 50-100 g/hL
Granukol FA
Wino: 10-30 g/hL
Sok: 10-100 g/hL
Alkohole: 50-100 g/hL
Granucol BI
Wino: 10-50 g/hL
Piwo: 200-400 g/hL
Stosowanie
Granucol należy rozpuścić przed użyciem. Dozowanie Granucol może być podawane podczas filtracji wstępnej lub przed klarowaniem.
Składowanie
Węgiel aktywny jest bardzo wrażliwy na zapach i wilgoć. Granucol należy chronić przed wilgocią i obcymi zapachami. Otwarte opakowania należy natychmiast szczelnie zamknąć.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
CuproVin został opracowany specjalnie do usuwania nawet uporczywych nieprzyjemnych smaków. Cuprovin można bardzo
Specjalnie wyselekcjonowane, czyste, suche drożdże do uzyskania profilu aromatu odmianowych wysokogatunkowych win Riesling. Szczep drożdży E 68/73
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi
- Model 1-FU
- Model 2-FU
- Model 3-FU
Liście są zasysane