Płatki dębowe e.Bois® są wykorzystywane do optymalizacji właściwości organoleptycznych wina i poprawy jego garbnikowej struktury. Wspomagają również stabilizację koloru wina. Chipsy dębowe e.Bois® idealnie nadają się również do dojrzewania wina w beczkach.
Dawkowanie
Płatki dębowe e.Bois® można dodawać do pulpy, moszczu lub wina w dowolnym momencie. Czas kontaktu może wahać się od kilku dni do kilku tygodni, w zależności od rodzaju wina, użytych chipsów. Ocena organoleptyczna powinna być ciągła. W zależności od pożądanych właściwości organoleptycznych winadozowanie płatków dębowych powinno zawierać się między 50 a 500 g/100 l przy standardowym czasie kontaktu 5 – 30 dni.
Pochodzenie płatków dębowych e.Bois®
Płatki dębowe e.Bois® są produkowane z dębu amerykańskiego lub francuskiego. Preferowane są wolno rosnące dęby z chłodnego klimatu. Uzyskane płatki dębowe e.Bois® z dębu amerykańskiego są zwykle opisywane jako aromatyczne/owocowe i z wyraźnym aromatem wanilii.
Cydr: tak
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę komórkową bakterii kwasu mlekowego zmniejsza
Tannivin® Finesse to złożony produkt garbnikowy, zbilansowana kombinacja elagitanin
Skoncentrowany, płynny preparat enzymatyczny (EC. 3.2.1.15) z Aspergillus niger do selektywnej degradacji
- DN 40
- DN 50
- DN 60
- DN 40 x 40
- DN 60 x 60
Zalety produktu: Oszczędność czasu dzięki szybkiemu wiązaniu Tani materiał wiążący Praca bez
- Wiązarka BELI + 20 szpulek drutu 0,40 mm
- Wiązarka BELI + 20 szpulek drutu 0,45 mm
- Wiązarka BELI + 20 szpulek drutu 0,50 mm