Czysty kwas askorbinowy (Witamina C)
Producent: Erbsloh
Dostępność: Wysyłka w ciągu 14 dni
Czysty kwas askorbinowy (witamina C), zapobiegający utlenianiu.
e.Ascorbic to skutecznie działający środek redukujący tlen. Kwas askorbinowy zawiera grupę dienolową. Po utlenieniu grupa dienolowa przekształca się w kwas dehydroaskorbinowy poprzez oddzielenie dwóch atomów wodoru.
W skrócie:
- Produkt: Kwas askorbinowy
- Zakres stosowania: Moszcz, wino, piwo i sok
- Cel: Wyrównuje zawartość tlenu i poprawia stabilność smaku
Cechy szczególne
- Może zastąpić lub poprawić zastosowanie SO2
- Może zapobiegać zespołowi przedwczesnego starzenia się wina.
Dozowanie: 2 - 8 g/100L w piwie i do 25g/100L w winie
Opakowanie jednostkowe 1 kg
25 kg