Węgiel aktywny pochodzenia roślinnego do adsorpcji koloru.
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
Neoanticid to specjalnie wyselekcjonowane wapno, stworzone w celu odkwaszania metodą podwójnych soli. W skład produktu wchodzi skrystalizowany, czysty chemicznie węglan wapnia
MaloStar® Terra. Idealny do MLF w winach czerwonychMaloStar® Terra pomaga osiągnąć wzorowe MLF w winach czerwonych. Niskiemu tworzeniu się diacetylu towarzyszy równie
Test Bento Szybka ocena niestabilności białek w winie. Akticol FA-UF to aktywowany kwasem, wysoce skuteczny węgiel drzewny w proszku. Skład i czystość tego aktywowanego węgla
Trenolin® ProStab - enzymatyczna stabilizacja białek w winie.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
Kwas L(+)-winowy do zakwaszania i obniżania pH. Zwiększa kwasowość i jednocześnie zapewnia obniżenie pH. Powoduje to lepszą stabilność mikrobiologiczną.
W
Delikatna płynny enzym pektolityczny do wyrobu wina czerwonego oraz różowego. Trenolin® Rot DF jest wolny od depsydazy (esterazy cynamylowej).
Korzyści:
Odszypułkowarka do winogron wykonana ze stali nierdzewnej z rozdrabniaczem renomowanej Austriackiej firmy WOTTLE.
Urządzenie umozliwa różne sposoby przetrawrzania winogron:
Śrutownik (rozdrabniacz) dwuwalcowy w wersji Uniwersal przeznaczony jest do mielenia słodu, owsa, żyta, jęczmienia, pszenicy, kukurydzy, ewentualnie mieszanek zbóż
Automatyczna etykieciarka (etykietarka) renomowanego Włoskiego producenta ENOS do etykietowania butelek szklanych cylindrycznych np. do wina, piwa. W standardzie urządzenie aplikuje dwie
EKO-10 to półautomatyczna etykieciarka stołowa, przygotowana do naklejania przedniej i tylnej etykiety podczas jednego cyklu. Maszyna pozwala na etykietowanie okrągłych
Wizjer przepływu wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304 lub 316L. Prezentowamny model wizjera wyposażony z jednej ztrony w przyłącz Clamp z drugiej zaś w złącze do
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.