Drożdże, dodatki winiarskie, enzymy

Destiller
Producent: Erbsloh
Roztwór siarki P15
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
431 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Granucol® GE - Granulowany węgiel aktywny do zabiegów sensorycznych.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego.
135 Produkt niedostępny
Producent: Erbsloh
Granucol® FA - Granulowany węgiel aktywny do korekty koloru.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Granucol®
1 111 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Trenolin Frio, to płynny pektoenzym Specjalny, efektywny płynny enzym pektolityczny, działający podczas maceracji oraz klaryfikacji w niskich temperaturach, nawet 5oC. Nie
1 070 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Węgiel aktywny pochodzenia roślinnego do adsorpcji koloru.
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
Producent: Erbsloh
Ochrona przed bakteriami MLF, alternatywa dla SO2.
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę komórkową bakterii kwasu mlekowego zmniejsza
Producent: Erbsloh
CompactLees - Środek pomocniczy do fermentacji butelkowej wina musującego.
Skład krzemianów powoduje szybką aglomerację z osadem drożdży, co optymalizuje proces osadzania
Producent: Erbsloh
e.PVPP usuwanie substancji utlenionych i fenolowych.
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W skrócie: Produkt: poliwinylopolipirolidon Zakres
Czysta mannoproteina dla stabilizacji i krągłości wina. 
Przyczynia się do poprawy stabilności winianów i białek w winie. Mannoproteina jest wytwarzana
Producent: Erbsloh
Środek do stabilizacji kamienia winnego (wodorowinianu potasu), MannoPure®.  MannoPure® to płynna mannoproteina do stabilizacji winianu potasu. 
Jest ekstrahowany
Producent: Erbsloh
Zapobieganie i usuwanie aromatów redukujących.
CuproVin został opracowany specjalnie do usuwania nawet uporczywych nieprzyjemnych smaków. Cuprovin można bardzo
Producent: Erbsloh
Metavin® Opti - specjalny kwas metawinowy, doskonale estryfikowany. Szczególne zalety Metavin® Opti obejmują wyjątkowo stabilną estryfikację, która zapewnia lepszą
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Preparat przeznaczonych do produkcji win metodą klasyczną, do wspomagania procesów fermentacji w butelce. SOLUTION ST to złożony preparat na bazie galotaniny i siarczanu
92 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
CLARIFIANT XL to zoptymalizowany dodatek do win musujących produkowanych metodą klasyczną, który poprawia efekty remuage. Clarifiant XL to zoptymalizowany środek wspomagający
84 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Aktywowany bentonit sodowy, granulowany, silnie odbiałczający (uwodniony tlenek glinu,
krzemiany należące do grupy montmorylonitów).  Formuła
47 Wysyłka w ciągu 24 h
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.