Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc i Silvaner. Te drożdże bez GMO nadają się do nowoczesnych win o wyraźnej mineralności. Drożdże zaczynają osiągać dobre wyniki już od 10°C.
Dozowanie: 20-30 g/100 l
Przechowywanie: Pakowane próżniowo. Zużyć w ciągu 2-3 dni od otwarcia.
Drożdże suszone Erbslöh od lat są powszechnie uznane w branży winiarskiej. Te wyjątkowo wysokiej jakości drożdże suszone są sprzedawane wyłącznie w opakowaniach próżniowych 500 g, które w zależności od wymaganej dawki wystarczają na około 1500-3500 litrów.
Drożdże Oenoferm X-treme F3 doskonale sprawdzają się także w fermentacji cydru.
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Organiczna guma arabska o certyfikowanej jakości.
Guma arabska (E 414) to naturalny produkt otrzymywany z suszonego soku akacji seyal. W winie
Skoncentrowany, płynny preparat enzymatyczny (EC. 3.2.1.15) z Aspergillus niger do selektywnej degradacji
MaloStar® Fruit nie zawiera diacetylu, co pozwala
- AT 150 G
- AT 200 G
- AT 300 G
- AT 350G
- Filtr do wstępnej filtracji 5 mikronów
- Filtr do czerwonego wina 1 mikron
- Filtr do białego wina 0,5 mikrona
- Filtr do białego wina oraz destylatów 0,2 mikrona
- Filtr 5 mikronów
- Filtr 10 mikronów
- Filtr 50 mikronów