Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc i Silvaner. Te drożdże bez GMO nadają się do nowoczesnych win o wyraźnej mineralności. Drożdże zaczynają osiągać dobre wyniki już od 10°C.
Dozowanie: 20-30 g/100 l
Przechowywanie: Pakowane próżniowo. Zużyć w ciągu 2-3 dni od otwarcia.
Drożdże suszone Erbslöh od lat są powszechnie uznane w branży winiarskiej. Te wyjątkowo wysokiej jakości drożdże suszone są sprzedawane wyłącznie w opakowaniach próżniowych 500 g, które w zależności od wymaganej dawki wystarczają na około 1500-3500 litrów.
Drożdże Oenoferm X-treme F3 doskonale sprawdzają się także w fermentacji cydru.
MaloStar® Fruit nie zawiera diacetylu, co pozwala
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Granucol®
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
Jest ekstrahowany
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W skrócie: Produkt: poliwinylopolipirolidon Zakres
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
- DIN 25
- DIN 32
- DIN 40
- DIN 50
- DIN 60
- DIN 65
- MB-FU 1000 – 10000 l/h
- MB-FU 1000 – 15000 l/h
- MB-FU 1000 – 20000 l/h
- Chilly Max 50
- Chilly Max 90
- Chilly Max 110
- 500 litrów
- 550 litrów
- 600 litrów
- 650 litrów
- 700 litrów
- 750 litrów
- 800 litrów
- 900 litrów
- 1000 litrów