Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc i Silvaner. Te drożdże bez GMO nadają się do nowoczesnych win o wyraźnej mineralności. Drożdże zaczynają osiągać dobre wyniki już od 10°C.
Dozowanie: 20-30 g/100 l
Przechowywanie: Pakowane próżniowo. Zużyć w ciągu 2-3 dni od otwarcia.
Drożdże suszone Erbslöh od lat są powszechnie uznane w branży winiarskiej. Te wyjątkowo wysokiej jakości drożdże suszone są sprzedawane wyłącznie w opakowaniach próżniowych 500 g, które w zależności od wymaganej dawki wystarczają na około 1500-3500 litrów.
Drożdże Oenoferm X-treme F3 doskonale sprawdzają się także w fermentacji cydru.
- 1 kg
- 20 kg
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego.
Oenoferm® Pink wspiera styl międzynarodowych win różowych – rześkich, wytrawnych i z wyraźnymi
Organiczna guma arabska o certyfikowanej jakości.
Guma arabska (E 414) to naturalny produkt otrzymywany z suszonego soku akacji seyal. W winie
Drożdże hybrydowe tolerujące alkohol, o egzotycznych aromatach Oenoferm® X-tiol to wolne od GMO hybrydowe drożdże wyselekcjonowane
Skoncentrowany, płynny preparat enzymatyczny (EC. 3.2.1.15) z Aspergillus niger do selektywnej degradacji
- Reform B 2500 + 5000 l/h
- Reform B 5000 + 10000 l/h
- Reform B 7500 + 15000 l/h
- Reform B 10000 + 20000 l/h
- AT 50 FU
- AT 100 FU
- AT 150 FU
- AT 200 FU
Oenoferm® Pink wspiera styl międzynarodowych win różowych – rześkich, wytrawnych i z wyraźnymi