Drożdże Oenoferm Veltliner F3 20 g na 100 l Suszone drożdże wyselekcjonowane z myślą o białych winach, promujące owocowy, pieprzowo-korzenny aromat Grüner Veltliner.
Opis produktu:
Drożdże Oenoferm®Veltliner z gatunku Saccharomyces cerevisiae (var. bayanus) zostały specjalnie dobrane do inokulacji moszczu gronowego Grüner Veltliner. Oenoferm®Veltliner mają szczególną właściwość promowania owocowego, pieprzowo-korzennego aromatu Grüner Veltliner. Ponadto drożdże fermentują całkowicie, również wtedy, gdy proces przebiega w obniżonej temperaturze.
Dopuszczone zgodnie z prawem i przepisami obowiązujących obecnie w UE. Czystość i jakość zostały udowodnione laboratoryjnie.
Proces produkcji drożdży F3-Erbslöh - przeznaczenie do fermentacji
Doświadczenie w produkcji cennych i zatwierdzonych szczepów drożdży Erbslöh Oenoferm®, pozwala zwiększać ich siłę. Do hodowli drożdży użyto pożywki bogatej w substancje mineralne i witaminy. Oenoferm® Veltliner przeprowadzają bezpieczną fermentację, nawet w stresujących warunkach.
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu
Tannivin® Elevage to wysokiej jakości tanina na bazie dębu, quebracho
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
CuproVin został opracowany specjalnie do usuwania nawet uporczywych nieprzyjemnych smaków. Cuprovin można bardzo
- 500 litrów
- 550 litrów
- 600 litrów
- 650 litrów
- 700 litrów
- 750 litrów
- 800 litrów
- 900 litrów
- 1000 litrów
- XPRO 5
- XPRO 8
- XPRO 15
A: 53,0
B: 84,5
C: 69,0
D: 50,5
E: 7
production group: clamp