Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy.
Opis produktu:
Trenolin®Mash DF to wyjątkowo wysoce aktywny kompleks enzymatyczny do maceracji białych winogron.
Cel stosowania:
- Skrócenie czasu maceracji
- Intensyfikacja aromatów
- Delikatna i łagodna ekstrakcja soku, dzięki zwiększonemu samociekowi
- Redukcja ewentualnych negatywnych skutków infekcji mikrobiologicznych
- Redukcja nacisku prasy
- Zmniejszenie wchłaniania/zanieczyszczenia polifenolami
- Bardzo dobre rozdzielanie się koloidalnych cząsteczek makro
- Redukcja koloidów mogących powodować zmętnienie
- Przyśpieszenie samoistnego klarowania moszczu
- Poprawia późniejszą filtrację
Dawkowanie i stosowanie:
Aktywność Trenolin® Mash DF zależy od dawki, temperatury i czasu działania. Temperatura stosowania powinna wynosić około 10- 15C. Im wyższa temperatura, tym bardziej aktywny enzym. Enzym rozcieńczyć niewielką ilością wody, dodać do rozdrobnionych winogron i wymieszać. Należy zapewnić równomierne rozprowadzenie preparatu. Dawka wynosi 1-4 ml na 100kg pulpy. Czas działania enzymu powinien wynosić przynajmniej 2-6 godzin.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Otwarte opakowania natychmiast szczelnie zamknąć i zużyć w krótkim czasie.
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
- Kosz drylujący 0,5 mm
- Kosz drylujący 1 mm (do przecierania)
- Kosz drylujący 2 mm (do przecierania)
- Kosz drylujący 3 mm (do wiśni, czereśni)
- Kosz drylujący 5 mm (do śliwek)
- Kosz drylujący 8 mm (do moreli)
- AT 50 P
- AT 100 P
- AT 150 P
- AT 200 P
- AT 300 P
- AT 400 P
- Chilly Max 50
- Chilly Max 90
- Chilly Max 110
Dane techniczne: Wysokość wyjścia owoców 845 mm Szerokość wylotu
- DN 25
- DN 32
- DN 40