Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy.
Opis produktu:
Trenolin®Mash DF to wyjątkowo wysoce aktywny kompleks enzymatyczny do maceracji białych winogron.
Cel stosowania:
- Skrócenie czasu maceracji
- Intensyfikacja aromatów
- Delikatna i łagodna ekstrakcja soku, dzięki zwiększonemu samociekowi
- Redukcja ewentualnych negatywnych skutków infekcji mikrobiologicznych
- Redukcja nacisku prasy
- Zmniejszenie wchłaniania/zanieczyszczenia polifenolami
- Bardzo dobre rozdzielanie się koloidalnych cząsteczek makro
- Redukcja koloidów mogących powodować zmętnienie
- Przyśpieszenie samoistnego klarowania moszczu
- Poprawia późniejszą filtrację
Dawkowanie i stosowanie:
Aktywność Trenolin® Mash DF zależy od dawki, temperatury i czasu działania. Temperatura stosowania powinna wynosić około 10- 15C. Im wyższa temperatura, tym bardziej aktywny enzym. Enzym rozcieńczyć niewielką ilością wody, dodać do rozdrobnionych winogron i wymieszać. Należy zapewnić równomierne rozprowadzenie preparatu. Dawka wynosi 1-4 ml na 100kg pulpy. Czas działania enzymu powinien wynosić przynajmniej 2-6 godzin.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Otwarte opakowania natychmiast szczelnie zamknąć i zużyć w krótkim czasie.
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W skrócie: Produkt: poliwinylopolipirolidon Zakres
Skoncentrowany, płynny preparat enzymatyczny (EC. 3.2.1.15) z Aspergillus niger do selektywnej degradacji
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi
- 500 litrów
- 550 litrów
- 600 litrów
- 650 litrów
- 700 litrów
- 750 litrów
- 800 litrów
- 900 litrów
- 1000 litrów
- 50 litrów
- 100 litrów
- 150 litrów
- 200 litrów
- 250 litrów
- 300 litrów
- 380 litrów
- DN 32 x 25
- DN 40 x 32
- DN 50 x 32
- DN 50 x 40
- DN 32 x 40
- DN 65 x 40
- DN 40 x 25
- DN 32 x DN 50
- DN 25
- DN 32
- DN 40
- DN 50
- DN 65
- DN 80
- DN 100