Płatki dębowe e.Bois® są wykorzystywane do optymalizacji właściwości organoleptycznych wina i poprawy jego garbnikowej struktury. Wspomagają również stabilizację koloru wina. Chipsy dębowe e.Bois® idealnie nadają się również do dojrzewania wina w beczkach.
Dawkowanie
Płatki dębowe e.Bois® można dodawać do pulpy, moszczu lub wina w dowolnym momencie. Czas kontaktu może wahać się od kilku dni do kilku tygodni, w zależności od rodzaju wina, użytych chipsów. Ocena organoleptyczna powinna być ciągła. W zależności od pożądanych właściwości organoleptycznych winadozowanie płatków dębowych powinno zawierać się między 50 a 500 g/100 l przy standardowym czasie kontaktu 5 – 30 dni.
Pochodzenie płatków dębowych e.Bois®
Płatki dębowe e.Bois® są produkowane z dębu amerykańskiego lub francuskiego. Preferowane są wolno rosnące dęby z chłodnego klimatu. Uzyskane płatki dębowe e.Bois® z dębu amerykańskiego są zwykle opisywane jako aromatyczne/owocowe i z wyraźnym aromatem wanilii.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
- 500 litrów
- 550 litrów
- 600 litrów
- 650 litrów
- 700 litrów
- 750 litrów
- 800 litrów
- 900 litrów
- 1000 litrów
Zalety produktu: Oszczędność czasu dzięki szybkiemu wiązaniu Tani materiał wiążący Praca bez
- Wiązarka BELI + 20 szpulek drutu 0,40 mm
- Wiązarka BELI + 20 szpulek drutu 0,45 mm
- Wiązarka BELI + 20 szpulek drutu 0,50 mm
Skoncentrowany, płynny preparat enzymatyczny (EC. 3.2.1.15) z Aspergillus niger do selektywnej degradacji