Drożdże gorzelnicze Spiriferm Arom, to wyselekcjonowane drożdże intensyfikujące aromaty, do stosowania w gorzelnictwie.
SpiriFerm Arom to efektywnie fermentujące suszone drożdże z gatunku Saccharomyces cerevisiae z właściwością uwalniania wyrazistych aromatów. Spiriferm Arom zapewniają bezpieczną i całkowicie zakończoną fermentację zacieru lub moszczu, nawet przy niskich temperaturach fermentacji ok. 15°C.
Wzmacnianie, wydobywanie aromatu oraz pełna fermentacja moszczów i zacierów, przeznaczonych na silnie aromatyczne destylaty. Spiriferm Arom uwalniają wiele różnych substancji aromatycznych owoców i zapewniają pełen "bukiet" aromatów, w zależności od surowca.
Dawkowanie:
Ogólna zasada dawkowania drożdży Spiriferm Arom to 20g na 100L nastawu. Dawka może być zwiększona do 25-30g na 100L, jeśli istnieje ryzyko zakażenia mikrobiologicznego nastawu.
Drożdże hybrydowe tolerujące alkohol, o egzotycznych aromatach Oenoferm® X-tiol to wolne od GMO hybrydowe drożdże wyselekcjonowane
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
- Stojak do modeli: Maltman 55 + 75
- Stojak do modelu: Maltman 110, 150
- Stojak do modeli: Maltman 220, 400, 550
- Stojak do modeli: Maltman 750, 1100
- Szerokość szczeliny - 1 mm
- Szerokość szczeliny - 0,5 mm
- Szerokość szczeliny - 0,2 mm
- Szerokość szczeliny - 0,1 mm
- 120 litrów - MKLF 120
- 200 litrów - MKLF 200
- 300 litrów - MKLF 300
- XPRO 5
- XPRO 8
- XPRO 15
- Szerokość szczeliny - 1 mm
- Szerokość szczeliny - 0,5 mm
- Szerokość szczeliny - 0,2 mm
- Szerokość szczeliny - 0,1 mm