Drożdże gorzelnicze Spiriferm Arom, to wyselekcjonowane drożdże intensyfikujące aromaty, do stosowania w gorzelnictwie.
SpiriFerm Arom to efektywnie fermentujące suszone drożdże z gatunku Saccharomyces cerevisiae z właściwością uwalniania wyrazistych aromatów. Spiriferm Arom zapewniają bezpieczną i całkowicie zakończoną fermentację zacieru lub moszczu, nawet przy niskich temperaturach fermentacji ok. 15°C.
Wzmacnianie, wydobywanie aromatu oraz pełna fermentacja moszczów i zacierów, przeznaczonych na silnie aromatyczne destylaty. Spiriferm Arom uwalniają wiele różnych substancji aromatycznych owoców i zapewniają pełen "bukiet" aromatów, w zależności od surowca.
Dawkowanie:
Ogólna zasada dawkowania drożdży Spiriferm Arom to 20g na 100L nastawu. Dawka może być zwiększona do 25-30g na 100L, jeśli istnieje ryzyko zakażenia mikrobiologicznego nastawu.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Granucol®
Innowacyjna bioprotekcja przed niepożądanymi działaniami mikrobiologicznymi. Wczesne zastosowanie Oenoferm® MProtect skutecznie
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W skrócie: Produkt: poliwinylopolipirolidon Zakres
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu
- Szerokość szczeliny - 1 mm
- Szerokość szczeliny - 0,5 mm
- Szerokość szczeliny - 0,2 mm
- Szerokość szczeliny - 0,1 mm
- 100 litrów (PP 100 A4)
- 150 litrów (PP 150 A5)
- 200 litrów (PP 200 A5)
- 320 litrów (PP 320 A6)
- 400 litrów (PP 400 A6)
- 520 litrów (PP 520 A7)
- 620 litrów (PP 620 A8)
- 900 litrów (PP 900 A10)
- 1100 litrów (PP 1100 A10)
- 1500 litrów (PP 1500 A11)
- 2000 litrów (PP 2000 A11)
A: 53,0
B: 84,5
C: 69,0
D: 50,5
E: 7
production group: clamp