Drożdże Oenoferm Veltliner F3 20 g na 100 l Suszone drożdże wyselekcjonowane z myślą o białych winach, promujące owocowy, pieprzowo-korzenny aromat Grüner Veltliner.
Opis produktu:
Drożdże Oenoferm®Veltliner z gatunku Saccharomyces cerevisiae (var. bayanus) zostały specjalnie dobrane do inokulacji moszczu gronowego Grüner Veltliner. Oenoferm®Veltliner mają szczególną właściwość promowania owocowego, pieprzowo-korzennego aromatu Grüner Veltliner. Ponadto drożdże fermentują całkowicie, również wtedy, gdy proces przebiega w obniżonej temperaturze.
Dopuszczone zgodnie z prawem i przepisami obowiązujących obecnie w UE. Czystość i jakość zostały udowodnione laboratoryjnie.
Proces produkcji drożdży F3-Erbslöh - przeznaczenie do fermentacji
Doświadczenie w produkcji cennych i zatwierdzonych szczepów drożdży Erbslöh Oenoferm®, pozwala zwiększać ich siłę. Do hodowli drożdży użyto pożywki bogatej w substancje mineralne i witaminy. Oenoferm® Veltliner przeprowadzają bezpieczną fermentację, nawet w stresujących warunkach.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
Skład krzemianów powoduje szybką aglomerację z osadem drożdży, co optymalizuje proces osadzania
Organiczna guma arabska o certyfikowanej jakości.
Guma arabska (E 414) to naturalny produkt otrzymywany z suszonego soku akacji seyal. W winie
Skoncentrowany, płynny preparat enzymatyczny (EC. 3.2.1.15) z Aspergillus niger do selektywnej degradacji
- Reform B-FU 5000
- Reform B-FU 10000
- Reform B-FU 15000
- AT 50 FU
- AT 100 FU
- AT 150 FU
- AT 200 FU
- DN 40
- DN 50
- DN 60