Drożdże gorzelnicze Spiriferm Arom, to wyselekcjonowane drożdże intensyfikujące aromaty, do stosowania w gorzelnictwie.
SpiriFerm Arom to efektywnie fermentujące suszone drożdże z gatunku Saccharomyces cerevisiae z właściwością uwalniania wyrazistych aromatów. Spiriferm Arom zapewniają bezpieczną i całkowicie zakończoną fermentację zacieru lub moszczu, nawet przy niskich temperaturach fermentacji ok. 15°C.
Wzmacnianie, wydobywanie aromatu oraz pełna fermentacja moszczów i zacierów, przeznaczonych na silnie aromatyczne destylaty. Spiriferm Arom uwalniają wiele różnych substancji aromatycznych owoców i zapewniają pełen "bukiet" aromatów, w zależności od surowca.
Dawkowanie:
Ogólna zasada dawkowania drożdży Spiriferm Arom to 20g na 100L nastawu. Dawka może być zwiększona do 25-30g na 100L, jeśli istnieje ryzyko zakażenia mikrobiologicznego nastawu.
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę komórkową bakterii kwasu mlekowego zmniejsza
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Granucol®
Skoncentrowany, płynny preparat enzymatyczny (EC. 3.2.1.15) z Aspergillus niger do selektywnej degradacji
- 200 litrów
- 300 litrów
- 400 litrów
- 500 litrów
- 600 litrów
- 800 litrów
- 1100 litrów
- DN 20
- DN 25
- DN 32
- DN 40
- DN 50
- AT 50 FU
- AT 100 FU
- AT 150 FU
- AT 200 FU
- Reform B-FU 5000
- Reform B-FU 10000
- Reform B-FU 15000