Producent: Erbsloh
Czyste, suche drożdże do fermentacji głównie win czerwonych. Zredukowana aktywność beta-glikozydazy zachowa maksimum antyocyjanów. Dawkowanie: 15 g / 100
Czyste, suche drożdże do fermentacji głównie win czerwonych. Zredukowana aktywność beta-glikozydazy zachowa maksimum antyocyjanów. Dawkowanie: 15 g / 100
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
CLARIFIANT XL to zoptymalizowany dodatek do win musujących produkowanych metodą klasyczną, który poprawia efekty remuage. Clarifiant XL to zoptymalizowany środek wspomagający
CLARIFIANT XL to zoptymalizowany dodatek do win musujących produkowanych metodą klasyczną, który poprawia efekty remuage. Clarifiant XL to zoptymalizowany środek wspomagający
Producent: Erbsloh
Drożdże winiarskie Oenoferm® Belle Arome to drożdże przeznaczone do nowoczesnych białych win. Opis produktu: Oenoferm® Belle Arome to wyselekcjonowany szczep drożdży
Drożdże winiarskie Oenoferm® Belle Arome to drożdże przeznaczone do nowoczesnych białych win. Opis produktu: Oenoferm® Belle Arome to wyselekcjonowany szczep drożdży
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Preparat przeznaczonych do produkcji win metodą klasyczną, do wspomagania procesów fermentacji w butelce. SOLUTION ST to złożony preparat na bazie galotaniny i siarczanu
Preparat przeznaczonych do produkcji win metodą klasyczną, do wspomagania procesów fermentacji w butelce. SOLUTION ST to złożony preparat na bazie galotaniny i siarczanu
Producent: Erbsloh
Drożdże Oenoferm Zweigelt F3 Drożdże przeznaczone do fermentacji czerwonych win z winogron Zweigelt, promujące charakter tej odmiany. Opis produktu: Oenoferm®Zweigelt to
Drożdże Oenoferm Zweigelt F3 Drożdże przeznaczone do fermentacji czerwonych win z winogron Zweigelt, promujące charakter tej odmiany. Opis produktu: Oenoferm®Zweigelt to
Producent: Erbsloh
Drożdże uniwersalne do win czystych, typowych odmianowych. Oenoferm® to klasyczny szczep do produkcji czystych, typowych win odmianowych. Tworzy świeże, pobudzające wina. W
Drożdże uniwersalne do win czystych, typowych odmianowych. Oenoferm® to klasyczny szczep do produkcji czystych, typowych win odmianowych. Tworzy świeże, pobudzające wina. W
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Arôme - drożdże do produkcji aromatycznych win białych i różowych. Drożdże wybrane ze względu na doskonałą wydajność fermentacji w niskich
Oenoferm® Arôme - drożdże do produkcji aromatycznych win białych i różowych. Drożdże wybrane ze względu na doskonałą wydajność fermentacji w niskich
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Oenoferm® InterDry stosowany jest do win o pełnym spektrum aromatów dojrzałych owoców. Fermentację można łatwo przerwać w dowolnym momencie przez obniżenie
Miód pitny: tak
Oenoferm® InterDry stosowany jest do win o pełnym spektrum aromatów dojrzałych owoców. Fermentację można łatwo przerwać w dowolnym momencie przez obniżenie
Producent: Erbsloh
Tannivin® EH Czysta tanina dębowa wytwarzana z dębu francuskiego. Tannivin® EH to roślinna tanina enologiczna o wysokiej czystości, przygotowana w postaci drobnego
Tannivin® EH Czysta tanina dębowa wytwarzana z dębu francuskiego. Tannivin® EH to roślinna tanina enologiczna o wysokiej czystości, przygotowana w postaci drobnego
Producent: Erbsloh
Nowoczesne, wytrawne, owocowe wina różowe
Oenoferm® Pink wspiera styl międzynarodowych win różowych – rześkich, wytrawnych i z wyraźnymi
Nowoczesne, wytrawne, owocowe wina różowe
Oenoferm® Pink wspiera styl międzynarodowych win różowych – rześkich, wytrawnych i z wyraźnymi
Producent: Erbsloh
HydroGum Bio
Organiczna guma arabska o certyfikowanej jakości.
Guma arabska (E 414) to naturalny produkt otrzymywany z suszonego soku akacji seyal. W winie
HydroGum Bio
Organiczna guma arabska o certyfikowanej jakości.
Guma arabska (E 414) to naturalny produkt otrzymywany z suszonego soku akacji seyal. W winie
Producent: Erbsloh
Oenoferm® X-tiol
Drożdże hybrydowe tolerujące alkohol, o egzotycznych aromatach Oenoferm® X-tiol to wolne od GMO hybrydowe drożdże wyselekcjonowane
Oenoferm® X-tiol
Drożdże hybrydowe tolerujące alkohol, o egzotycznych aromatach Oenoferm® X-tiol to wolne od GMO hybrydowe drożdże wyselekcjonowane
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Finesse Doskonałe właściwości fermentacyjne nadają winom białym i różowym dużo owoców i precyzyjny profil aromatyczny. Jednocześnie drożdże
Oenoferm® Finesse Doskonałe właściwości fermentacyjne nadają winom białym i różowym dużo owoców i precyzyjny profil aromatyczny. Jednocześnie drożdże
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Rheingau F3 został wybrany spośród mnóstwo szczepów ze względu na swoje wyjątkowe właściwości. Silna ekspresja składników aromatycznych jest
Oenoferm® Rheingau F3 został wybrany spośród mnóstwo szczepów ze względu na swoje wyjątkowe właściwości. Silna ekspresja składników aromatycznych jest
Producent: Erbsloh
Specjalnie opracowany szczep drożdży do fermentacji pełnych i intensywnych czerwonych win. Zapewnia aromaty czereśni, jagód i orzechów oraz wspomaga uwalnianie
Specjalnie opracowany szczep drożdży do fermentacji pełnych i intensywnych czerwonych win. Zapewnia aromaty czereśni, jagód i orzechów oraz wspomaga uwalnianie
Producent: Erbsloh
Czyste, suche drożdże do fermentacji głównie białych win. Tolerancja na alkohol: 15% obj. Szczególnie polecane do Riesling i Muller Thurgau. Dawkowanie: 15 g
Czyste, suche drożdże do fermentacji głównie białych win. Tolerancja na alkohol: 15% obj. Szczególnie polecane do Riesling i Muller Thurgau. Dawkowanie: 15 g
Producent: Erbsloh
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji białych win o owocowym aromacie oraz win różowych. Temperatura fermentacji 15°C. Drożdże te rozwijają
Cydr: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji białych win o owocowym aromacie oraz win różowych. Temperatura fermentacji 15°C. Drożdże te rozwijają
Producent: Erbsloh
Drożdże Oenoferm Veltliner F3 20 g na 100 l Suszone drożdże wyselekcjonowane z myślą o białych winach, promujące owocowy, pieprzowo-korzenny aromat Grüner
Drożdże Oenoferm Veltliner F3 20 g na 100 l Suszone drożdże wyselekcjonowane z myślą o białych winach, promujące owocowy, pieprzowo-korzenny aromat Grüner
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Aktywowany bentonit sodowy, granulowany, silnie odbiałczający (uwodniony tlenek glinu,
krzemiany należące do grupy montmorylonitów). Formuła
Aktywowany bentonit sodowy, granulowany, silnie odbiałczający (uwodniony tlenek glinu,
krzemiany należące do grupy montmorylonitów). Formuła
Producent: Richard Wagner
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina. Do probówki odmierzamy 10
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina. Do probówki odmierzamy 10
Producent: Erbsloh
Oenoferm RIESLING
Specjalnie wyselekcjonowane, czyste, suche drożdże do uzyskania profilu aromatu odmianowych wysokogatunkowych win Riesling. Szczep drożdży E 68/73
Oenoferm RIESLING
Specjalnie wyselekcjonowane, czyste, suche drożdże do uzyskania profilu aromatu odmianowych wysokogatunkowych win Riesling. Szczep drożdży E 68/73
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji świeżych win Pinot. Podkreślają typowe cechy smaku odmianowego. Szczególnie polecane do Pinot noir, Pinot gris i Pinot
Miód pitny: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji świeżych win Pinot. Podkreślają typowe cechy smaku odmianowego. Szczególnie polecane do Pinot noir, Pinot gris i Pinot
Producent: Richard Wagner
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina. Do probówki odmierzamy 10
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina. Do probówki odmierzamy 10
Producent: Erbsloh
Wino czerwone o pełnej treściwości z akcentami wiśni. Drożdże Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, który sprzyja tworzeniu głębokiej i stabilnej barwy win
Wino czerwone o pełnej treściwości z akcentami wiśni. Drożdże Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, który sprzyja tworzeniu głębokiej i stabilnej barwy win
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Opis produktu
Oenoferm® C2 to wyselekcjonowane suche drożdże do fermentacji nastawów na bazie owoców lub skrobi np. ziemniaczanej. szybki start
Cydr: tak
Opis produktu
Oenoferm® C2 to wyselekcjonowane suche drożdże do fermentacji nastawów na bazie owoców lub skrobi np. ziemniaczanej. szybki start
Producent: Erbsloh
Trenolin Frio, to płynny pektoenzym Specjalny, efektywny płynny enzym pektolityczny, działający podczas maceracji oraz klaryfikacji w niskich temperaturach, nawet 5oC. Nie
Trenolin Frio, to płynny pektoenzym Specjalny, efektywny płynny enzym pektolityczny, działający podczas maceracji oraz klaryfikacji w niskich temperaturach, nawet 5oC. Nie
Producent: Erbsloh
Kwas L(+)-winowy do zakwaszania i obniżania pH. Zwiększa kwasowość i jednocześnie zapewnia obniżenie pH. Powoduje to lepszą stabilność mikrobiologiczną. W
Kwas L(+)-winowy do zakwaszania i obniżania pH. Zwiększa kwasowość i jednocześnie zapewnia obniżenie pH. Powoduje to lepszą stabilność mikrobiologiczną. W
Producent: Erbsloh
CelluMash to długowłóknisty produkt celulozowy, który może być stosowany jako środek ułatwiający tłoczenie soków owocowych o słabej strukturze. Zalety
CelluMash to długowłóknisty produkt celulozowy, który może być stosowany jako środek ułatwiający tłoczenie soków owocowych o słabej strukturze. Zalety
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Cydr: tak
Kombinacja płynnych składników odżywczych zapewniająca bezpieczną fermentacjęVitamon® Liquid to płynna odżywka na bazie fosforanu diamonu i tiaminy (witaminy B1). Płynna
Miód pitny: tak
Cydr: tak
Kombinacja płynnych składników odżywczych zapewniająca bezpieczną fermentacjęVitamon® Liquid to płynna odżywka na bazie fosforanu diamonu i tiaminy (witaminy B1). Płynna
Producent: Erbsloh
Delikatna płynny enzym pektolityczny do wyrobu wina czerwonego oraz różowego. Trenolin® Rot DF jest wolny od depsydazy (esterazy cynamylowej). Korzyści:
Delikatna płynny enzym pektolityczny do wyrobu wina czerwonego oraz różowego. Trenolin® Rot DF jest wolny od depsydazy (esterazy cynamylowej). Korzyści:
Producent: Erbsloh
Opis produktu: OenoPur jest preparatem w postaci proszku do stosowania zapobiegawczego w moszczu gronowym. W jego skład wchodzi wysoce czysta celuloza, PVPP, żelatyna
Opis produktu: OenoPur jest preparatem w postaci proszku do stosowania zapobiegawczego w moszczu gronowym. W jego skład wchodzi wysoce czysta celuloza, PVPP, żelatyna
Producent: Erbsloh
Seporit PORE-TEC to specjalny, granulowany bentonit. Stwarza idealne warunki do czystej fermentacji i adsorbuje białka na etapie soku. Kolejną zaletą jest wczesne usuwanie z soku
Seporit PORE-TEC to specjalny, granulowany bentonit. Stwarza idealne warunki do czystej fermentacji i adsorbuje białka na etapie soku. Kolejną zaletą jest wczesne usuwanie z soku
Producent: Erbsloh
Trenolin® ProStab - enzymatyczna stabilizacja białek w winie.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
Trenolin® ProStab - enzymatyczna stabilizacja białek w winie.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
Producent: Richard Wagner
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina czerwonego. Do probówki
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina czerwonego. Do probówki
Producent: Erbsloh
Producent: Richard Wagner
BENTOTEST® Zawiesina bentonitu wapniowego do określenia ilości bentonitu do klarowania wina.
BENTOTEST® Zawiesina bentonitu wapniowego do określenia ilości bentonitu do klarowania wina.
Producent: Erbsloh
Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Producent: Erbsloh
Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Kompleks odżywczy VitaDrive F3 Wieloskładnikowy kompleks odżywczy Opis produktu VitaDrive® F3 wieloskładnikowy kompleks odżywczy do bezpiecznego procesu
Cydr: tak
Kompleks odżywczy VitaDrive F3 Wieloskładnikowy kompleks odżywczy Opis produktu VitaDrive® F3 wieloskładnikowy kompleks odżywczy do bezpiecznego procesu
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Drożdze szlachetne do win musujących wytwarzanych metodą zbiornikową, CHARMAT, LEVURE IOC FIZZ, 500 g.
Drożdze szlachetne do win musujących wytwarzanych metodą zbiornikową, CHARMAT, LEVURE IOC FIZZ, 500 g.
Producent: Erbsloh
e.PVPP usuwanie substancji utlenionych i fenolowych.
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W skrócie: Produkt: poliwinylopolipirolidon Zakres
e.PVPP usuwanie substancji utlenionych i fenolowych.
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W skrócie: Produkt: poliwinylopolipirolidon Zakres
Producent: Cargill
Cukier gronowy (glukoza krystaliczna, dextroza), producent: Cargill. Pakowana w worki o wadze 25 kg.
Ułatwia start fermentacji, gwarantuje pełne
Cukier gronowy (glukoza krystaliczna, dextroza), producent: Cargill. Pakowana w worki o wadze 25 kg.
Ułatwia start fermentacji, gwarantuje pełne
Producent: Richard Wagner
BENTOTEST® Zawiesina bentonitu sodowo-wapniowego do określenia ilości bentonitu do klarowania wina.
BENTOTEST® Zawiesina bentonitu sodowo-wapniowego do określenia ilości bentonitu do klarowania wina.
Producent: Erbsloh
VitaDrive F3 jest biologicznym aktywatorem i odżywką dla suchych wyselekcjonowanych czystych drożdży podczas procesu nawadniania. Już we wczesnej fazie VitaDrive F3 dostarcza
VitaDrive F3 jest biologicznym aktywatorem i odżywką dla suchych wyselekcjonowanych czystych drożdży podczas procesu nawadniania. Już we wczesnej fazie VitaDrive F3 dostarcza
Producent: Erbsloh
Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu czas tłoczenia (wyciskania) soku ulega znacznemy
Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu czas tłoczenia (wyciskania) soku ulega znacznemy
Producent: Erbsloh
Drożdże winiarskie: tak
Oenoferm Merlot
Specjalny szczep drożdży do fermentacji win w kontrolowanej, niskiej temperaturze 13-17°C lub niższej. Zapewnia zachowanie maksymalnej
Drożdże winiarskie: tak
Oenoferm Merlot
Specjalny szczep drożdży do fermentacji win w kontrolowanej, niskiej temperaturze 13-17°C lub niższej. Zapewnia zachowanie maksymalnej
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay,
Miód pitny: tak
Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay,
Producent: Erbsloh
Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy. Opis produktu: Trenolin®Mash DF to wyjątkowo
Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy. Opis produktu: Trenolin®Mash DF to wyjątkowo
Producent: Erbsloh
Ochrona przed bakteriami MLF, alternatywa dla SO2.
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę komórkową bakterii kwasu mlekowego zmniejsza
Ochrona przed bakteriami MLF, alternatywa dla SO2.
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę komórkową bakterii kwasu mlekowego zmniejsza
Producent: Richard Wagner
Zestaw laboratoryjny do wykonania testu bentonitowego.
W skład zestawu wchodzą: 3 plastikowe zbiorniki, 2 kolby Bentotestowe, 1 pipeta, 1 plastikowa zlewka miarowa, 3
Zestaw laboratoryjny do wykonania testu bentonitowego.
W skład zestawu wchodzą: 3 plastikowe zbiorniki, 2 kolby Bentotestowe, 1 pipeta, 1 plastikowa zlewka miarowa, 3
Producent: Erbsloh
Płatki dębowe e.Bois® są wykorzystywane do optymalizacji właściwości organoleptycznych wina i poprawy jego garbnikowej struktury. Wspomagają również stabilizację koloru
Płatki dębowe e.Bois® są wykorzystywane do optymalizacji właściwości organoleptycznych wina i poprawy jego garbnikowej struktury. Wspomagają również stabilizację koloru
Producent: SEGUIN MOREAU
Producent: SEGUIN MOREAU
Producent: SEGUIN MOREAU
Producent: SEGUIN MOREAU
Producent: SEGUIN MOREAU
Producent: Erbsloh
TRENOLIN ROUGE jest wysoce aktywnym enzymem do wytwarzania win czerwonych. Wino przygotowane z użyciem preparatu ma intensywną czerwoną barwę i pełniejszy smak zabarwiony
TRENOLIN ROUGE jest wysoce aktywnym enzymem do wytwarzania win czerwonych. Wino przygotowane z użyciem preparatu ma intensywną czerwoną barwę i pełniejszy smak zabarwiony
Producent: Erbsloh
Trenolin® Filtro DF to płynny, wolny od depsydazy enzym do klarowania i filtracji o szerokim spektrum działania. Szczególnie do moszczu i młodych win
Trenolin® Filtro DF to płynny, wolny od depsydazy enzym do klarowania i filtracji o szerokim spektrum działania. Szczególnie do moszczu i młodych win