Doradztwo technologiczne
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą drożdży, pożywek, enzymów oraz innych preparatów i dodatków niezbędnych w procesie np. maceracji, fermentacji, stabilizacji lub klarowania wina. Naszym klientom oferyjemy pełne wsparcie technologiczne w doborze drożdży oraz pozostałych dodatków winiarskich.
Producent: Erbsloh
Drożdże Oenoferm Zweigelt F3 Drożdże przeznaczone do fermentacji czerwonych win z winogron Zweigelt, promujące charakter tej odmiany. Opis produktu: Oenoferm®Zweigelt to
Drożdże Oenoferm Zweigelt F3 Drożdże przeznaczone do fermentacji czerwonych win z winogron Zweigelt, promujące charakter tej odmiany. Opis produktu: Oenoferm®Zweigelt to
Producent: Erbsloh
Drożdże uniwersalne do win czystych, typowych odmianowych. Oenoferm® to klasyczny szczep do produkcji czystych, typowych win odmianowych. Tworzy świeże, pobudzające wina. W
Drożdże uniwersalne do win czystych, typowych odmianowych. Oenoferm® to klasyczny szczep do produkcji czystych, typowych win odmianowych. Tworzy świeże, pobudzające wina. W
Producent: Erbsloh
Oenoferm RIESLING
Specjalnie wyselekcjonowane, czyste, suche drożdże do uzyskania profilu aromatu odmianowych wysokogatunkowych win Riesling. Szczep drożdży E 68/73
Oenoferm RIESLING
Specjalnie wyselekcjonowane, czyste, suche drożdże do uzyskania profilu aromatu odmianowych wysokogatunkowych win Riesling. Szczep drożdży E 68/73
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Arôme - drożdże do produkcji aromatycznych win białych i różowych. Drożdże wybrane ze względu na doskonałą wydajność fermentacji w niskich
Oenoferm® Arôme - drożdże do produkcji aromatycznych win białych i różowych. Drożdże wybrane ze względu na doskonałą wydajność fermentacji w niskich
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Oenoferm® InterDry stosowany jest do win o pełnym spektrum aromatów dojrzałych owoców. Fermentację można łatwo przerwać w dowolnym momencie przez obniżenie
Miód pitny: tak
Oenoferm® InterDry stosowany jest do win o pełnym spektrum aromatów dojrzałych owoców. Fermentację można łatwo przerwać w dowolnym momencie przez obniżenie
Producent: Erbsloh
Tannivin® EH Czysta tanina dębowa wytwarzana z dębu francuskiego. Tannivin® EH to roślinna tanina enologiczna o wysokiej czystości, przygotowana w postaci drobnego
Tannivin® EH Czysta tanina dębowa wytwarzana z dębu francuskiego. Tannivin® EH to roślinna tanina enologiczna o wysokiej czystości, przygotowana w postaci drobnego
Producent: Erbsloh
Nowoczesne, wytrawne, owocowe wina różowe
Oenoferm® Pink wspiera styl międzynarodowych win różowych – rześkich, wytrawnych i z wyraźnymi
Nowoczesne, wytrawne, owocowe wina różowe
Oenoferm® Pink wspiera styl międzynarodowych win różowych – rześkich, wytrawnych i z wyraźnymi
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Drożdze do win musujących wytwarzanych metodą klasyczną, LEVURE - IOC 18 - 2007, 500 g.
Drożdze do win musujących wytwarzanych metodą klasyczną, LEVURE - IOC 18 - 2007, 500 g.
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Oenoferm® Icone to drożdże do produkcji win czerwonych przeznaczonych do leżakowania. Ten szczep zapewnia fermentację nawet w trudnych
warunkach. Cechą charakterystyczną tych
Miód pitny: tak
Oenoferm® Icone to drożdże do produkcji win czerwonych przeznaczonych do leżakowania. Ten szczep zapewnia fermentację nawet w trudnych
warunkach. Cechą charakterystyczną tych
Producent: Erbsloh
Oenoferm® X-tiol
Drożdże hybrydowe tolerujące alkohol, o egzotycznych aromatach Oenoferm® X-tiol to wolne od GMO hybrydowe drożdże wyselekcjonowane
Oenoferm® X-tiol
Drożdże hybrydowe tolerujące alkohol, o egzotycznych aromatach Oenoferm® X-tiol to wolne od GMO hybrydowe drożdże wyselekcjonowane
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Finesse Doskonałe właściwości fermentacyjne nadają winom białym i różowym dużo owoców i precyzyjny profil aromatyczny. Jednocześnie drożdże
Oenoferm® Finesse Doskonałe właściwości fermentacyjne nadają winom białym i różowym dużo owoców i precyzyjny profil aromatyczny. Jednocześnie drożdże
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Rheingau F3 został wybrany spośród mnóstwo szczepów ze względu na swoje wyjątkowe właściwości. Silna ekspresja składników aromatycznych jest
Oenoferm® Rheingau F3 został wybrany spośród mnóstwo szczepów ze względu na swoje wyjątkowe właściwości. Silna ekspresja składników aromatycznych jest
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji białych win o owocowym aromacie oraz win różowych. Temperatura fermentacji 15°C. Drożdże te rozwijają
Cydr: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji białych win o owocowym aromacie oraz win różowych. Temperatura fermentacji 15°C. Drożdże te rozwijają
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Oenoferm FREDDO
Specjalny szczep drożdży do fermentacji win oraz cydru w kontrolowanej, niskiej temperaturze 13-17°C lub niższej. Zapewnia zachowanie maksymalnej
Cydr: tak
Oenoferm FREDDO
Specjalny szczep drożdży do fermentacji win oraz cydru w kontrolowanej, niskiej temperaturze 13-17°C lub niższej. Zapewnia zachowanie maksymalnej
Producent: Erbsloh
Drożdże winiarskie: tak
Oenoferm Merlot
Specjalny szczep drożdży do fermentacji win w kontrolowanej, niskiej temperaturze 13-17°C lub niższej. Zapewnia zachowanie maksymalnej
Drożdże winiarskie: tak
Oenoferm Merlot
Specjalny szczep drożdży do fermentacji win w kontrolowanej, niskiej temperaturze 13-17°C lub niższej. Zapewnia zachowanie maksymalnej
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay,
Miód pitny: tak
Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay,
Producent: Erbsloh
Drożdże winiarskie Oenoferm® Belle Arome to drożdże przeznaczone do nowoczesnych białych win. Opis produktu: Oenoferm® Belle Arome to wyselekcjonowany szczep drożdży
Drożdże winiarskie Oenoferm® Belle Arome to drożdże przeznaczone do nowoczesnych białych win. Opis produktu: Oenoferm® Belle Arome to wyselekcjonowany szczep drożdży
Producent: Erbsloh
Czyste, suche drożdże do fermentacji głównie białych win. Tolerancja na alkohol: 15% obj. Szczególnie polecane do Riesling i Muller Thurgau. Dawkowanie: 15 g
Czyste, suche drożdże do fermentacji głównie białych win. Tolerancja na alkohol: 15% obj. Szczególnie polecane do Riesling i Muller Thurgau. Dawkowanie: 15 g
Producent: Erbsloh
Drożdże Oenoferm Veltliner F3 20 g na 100 l Suszone drożdże wyselekcjonowane z myślą o białych winach, promujące owocowy, pieprzowo-korzenny aromat Grüner
Drożdże Oenoferm Veltliner F3 20 g na 100 l Suszone drożdże wyselekcjonowane z myślą o białych winach, promujące owocowy, pieprzowo-korzenny aromat Grüner
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Drożdze szlachetne do win musujących wytwarzanych metodą zbiornikową, CHARMAT, LEVURE IOC FIZZ, 500 g.
Drożdze szlachetne do win musujących wytwarzanych metodą zbiornikową, CHARMAT, LEVURE IOC FIZZ, 500 g.
Producent: Erbsloh
Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się szczególnie do fermentacji w butelkach.
Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się szczególnie do fermentacji w butelkach.
Producent: Erbsloh
Czyste, suche drożdże do fermentacji głównie win czerwonych. Zredukowana aktywność beta-glikozydazy zachowa maksimum antyocyjanów. Dawkowanie: 15 g / 100
Czyste, suche drożdże do fermentacji głównie win czerwonych. Zredukowana aktywność beta-glikozydazy zachowa maksimum antyocyjanów. Dawkowanie: 15 g / 100
Producent: Erbsloh
Specjalnie opracowany szczep drożdży do fermentacji pełnych i intensywnych czerwonych win. Zapewnia aromaty czereśni, jagód i orzechów oraz wspomaga uwalnianie
Specjalnie opracowany szczep drożdży do fermentacji pełnych i intensywnych czerwonych win. Zapewnia aromaty czereśni, jagód i orzechów oraz wspomaga uwalnianie
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji świeżych win Pinot. Podkreślają typowe cechy smaku odmianowego. Szczególnie polecane do Pinot noir, Pinot gris i Pinot
Miód pitny: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji świeżych win Pinot. Podkreślają typowe cechy smaku odmianowego. Szczególnie polecane do Pinot noir, Pinot gris i Pinot
Producent: Erbsloh
Wino czerwone o pełnej treściwości z akcentami wiśni. Drożdże Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, który sprzyja tworzeniu głębokiej i stabilnej barwy win
Wino czerwone o pełnej treściwości z akcentami wiśni. Drożdże Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, który sprzyja tworzeniu głębokiej i stabilnej barwy win
Producent: Erbsloh
Drożdże Metschnikowia pulcherrima, do bioprotekcji.
Innowacyjna bioprotekcja przed niepożądanymi działaniami mikrobiologicznymi. Wczesne zastosowanie Oenoferm® MProtect skutecznie
Drożdże Metschnikowia pulcherrima, do bioprotekcji.
Innowacyjna bioprotekcja przed niepożądanymi działaniami mikrobiologicznymi. Wczesne zastosowanie Oenoferm® MProtect skutecznie
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Opis produktu
Oenoferm® C2 to wyselekcjonowane suche drożdże do fermentacji nastawów na bazie owoców lub skrobi np. ziemniaczanej. szybki start
Cydr: tak
Opis produktu
Oenoferm® C2 to wyselekcjonowane suche drożdże do fermentacji nastawów na bazie owoców lub skrobi np. ziemniaczanej. szybki start
Producent: Erbsloh
Trenolin® ProStab - enzymatyczna stabilizacja białek w winie.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
Trenolin® ProStab - enzymatyczna stabilizacja białek w winie.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
Producent: Erbsloh
Kwas L(+)-winowy do zakwaszania i obniżania pH. Zwiększa kwasowość i jednocześnie zapewnia obniżenie pH. Powoduje to lepszą stabilność mikrobiologiczną. W
Kwas L(+)-winowy do zakwaszania i obniżania pH. Zwiększa kwasowość i jednocześnie zapewnia obniżenie pH. Powoduje to lepszą stabilność mikrobiologiczną. W
Producent: Erbsloh
Producent: Erbsloh
CelluMash to długowłóknisty produkt celulozowy, który może być stosowany jako środek ułatwiający tłoczenie soków owocowych o słabej strukturze. Zalety
CelluMash to długowłóknisty produkt celulozowy, który może być stosowany jako środek ułatwiający tłoczenie soków owocowych o słabej strukturze. Zalety
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Cydr: tak
Kombinacja płynnych składników odżywczych zapewniająca bezpieczną fermentacjęVitamon® Liquid to płynna odżywka na bazie fosforanu diamonu i tiaminy (witaminy B1). Płynna
Miód pitny: tak
Cydr: tak
Kombinacja płynnych składników odżywczych zapewniająca bezpieczną fermentacjęVitamon® Liquid to płynna odżywka na bazie fosforanu diamonu i tiaminy (witaminy B1). Płynna
Producent: Erbsloh
Delikatna płynny enzym pektolityczny do wyrobu wina czerwonego oraz różowego. Trenolin® Rot DF jest wolny od depsydazy (esterazy cynamylowej). Korzyści:
Delikatna płynny enzym pektolityczny do wyrobu wina czerwonego oraz różowego. Trenolin® Rot DF jest wolny od depsydazy (esterazy cynamylowej). Korzyści:
Producent: Cargill
Cukier gronowy (glukoza krystaliczna, dextroza), producent: Cargill. Pakowana w worki o wadze 25 kg.
Ułatwia start fermentacji, gwarantuje pełne
Cukier gronowy (glukoza krystaliczna, dextroza), producent: Cargill. Pakowana w worki o wadze 25 kg.
Ułatwia start fermentacji, gwarantuje pełne
Producent: Erbsloh
Opis produktu: OenoPur jest preparatem w postaci proszku do stosowania zapobiegawczego w moszczu gronowym. W jego skład wchodzi wysoce czysta celuloza, PVPP, żelatyna
Opis produktu: OenoPur jest preparatem w postaci proszku do stosowania zapobiegawczego w moszczu gronowym. W jego skład wchodzi wysoce czysta celuloza, PVPP, żelatyna
Producent: Erbsloh
Neoanticid to specjalnie wyselekcjonowane wapno, stworzone w celu odkwaszania metodą podwójnych soli. W skład produktu wchodzi skrystalizowany, czysty chemicznie węglan wapnia
Neoanticid to specjalnie wyselekcjonowane wapno, stworzone w celu odkwaszania metodą podwójnych soli. W skład produktu wchodzi skrystalizowany, czysty chemicznie węglan wapnia
Producent: Erbsloh
Seporit PORE-TEC to specjalny, granulowany bentonit. Stwarza idealne warunki do czystej fermentacji i adsorbuje białka na etapie soku. Kolejną zaletą jest wczesne usuwanie z soku
Seporit PORE-TEC to specjalny, granulowany bentonit. Stwarza idealne warunki do czystej fermentacji i adsorbuje białka na etapie soku. Kolejną zaletą jest wczesne usuwanie z soku
Producent: Erbsloh
Trenolin® Filtro DF to płynny, wolny od depsydazy enzym do klarowania i filtracji o szerokim spektrum działania. Szczególnie do moszczu i młodych win
Trenolin® Filtro DF to płynny, wolny od depsydazy enzym do klarowania i filtracji o szerokim spektrum działania. Szczególnie do moszczu i młodych win
Producent: Erbsloh
Mostgelatine CF - to płynny, wolny od kazeiny preparat żelatyny, PVPP do obróbki moszczu. Zmniejsza całkowite polifenole i wspomaga sedymentację. Temperatura moszczu
Mostgelatine CF - to płynny, wolny od kazeiny preparat żelatyny, PVPP do obróbki moszczu. Zmniejsza całkowite polifenole i wspomaga sedymentację. Temperatura moszczu
Producent: Erbsloh
Producent: Erbsloh
Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Producent: Erbsloh
Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Producent: Erbsloh
Granulowany bentonit sodowo-wapniowy do produkcji napojów najwyższej jakości. Soki owocowe, moszcze i wino są stabilizowane przez adsorpcję białek i innych cząstek
Granulowany bentonit sodowo-wapniowy do produkcji napojów najwyższej jakości. Soki owocowe, moszcze i wino są stabilizowane przez adsorpcję białek i innych cząstek
Producent: Erbsloh
VitaDrive F3 jest biologicznym aktywatorem i odżywką dla suchych wyselekcjonowanych czystych drożdży podczas procesu nawadniania. Już we wczesnej fazie VitaDrive F3 dostarcza
VitaDrive F3 jest biologicznym aktywatorem i odżywką dla suchych wyselekcjonowanych czystych drożdży podczas procesu nawadniania. Już we wczesnej fazie VitaDrive F3 dostarcza
Producent: Erbsloh
Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu czas tłoczenia (wyciskania) soku ulega znacznemy
Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu czas tłoczenia (wyciskania) soku ulega znacznemy
Producent: Erbsloh
CarboTec GE zapewnia wczesną i delikatną adsorpcję zanieczyszczeń w moszczu gronowym bez pogarszania aromatu. Jego zastosowanie to środek zapobiegawczy w celu usunięcia
CarboTec GE zapewnia wczesną i delikatną adsorpcję zanieczyszczeń w moszczu gronowym bez pogarszania aromatu. Jego zastosowanie to środek zapobiegawczy w celu usunięcia
Producent: Erbsloh
Test Bento Szybka ocena niestabilności białek w winie. Akticol FA-UF to aktywowany kwasem, wysoce skuteczny węgiel drzewny w proszku. Skład i czystość tego aktywowanego węgla
Test Bento Szybka ocena niestabilności białek w winie. Akticol FA-UF to aktywowany kwasem, wysoce skuteczny węgiel drzewny w proszku. Skład i czystość tego aktywowanego węgla
Producent: Erbsloh
TRENOLIN ROUGE jest wysoce aktywnym enzymem do wytwarzania win czerwonych. Wino przygotowane z użyciem preparatu ma intensywną czerwoną barwę i pełniejszy smak zabarwiony
TRENOLIN ROUGE jest wysoce aktywnym enzymem do wytwarzania win czerwonych. Wino przygotowane z użyciem preparatu ma intensywną czerwoną barwę i pełniejszy smak zabarwiony
Producent: Erbsloh
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Kompleks odżywczy VitaDrive F3 Wieloskładnikowy kompleks odżywczy Opis produktu VitaDrive® F3 wieloskładnikowy kompleks odżywczy do bezpiecznego procesu
Cydr: tak
Kompleks odżywczy VitaDrive F3 Wieloskładnikowy kompleks odżywczy Opis produktu VitaDrive® F3 wieloskładnikowy kompleks odżywczy do bezpiecznego procesu
Producent: Erbsloh
Producent: Erbsloh
Płatki dębowe e.Bois® są wykorzystywane do optymalizacji właściwości organoleptycznych wina i poprawy jego garbnikowej struktury. Wspomagają również stabilizację koloru
Płatki dębowe e.Bois® są wykorzystywane do optymalizacji właściwości organoleptycznych wina i poprawy jego garbnikowej struktury. Wspomagają również stabilizację koloru
Producent: SEGUIN MOREAU
Producent: SEGUIN MOREAU
Producent: SEGUIN MOREAU
Producent: SEGUIN MOREAU
Producent: SEGUIN MOREAU
Producent: Erbsloh
Trenolin Bouquet Plus pektoenzym Płynny enzym pektolityczny o wysokiej czystości, wyizolowany w celu uwolnienia aromatu. Nie zawiera depsydazy. Opis produktu: Trenolin
Trenolin Bouquet Plus pektoenzym Płynny enzym pektolityczny o wysokiej czystości, wyizolowany w celu uwolnienia aromatu. Nie zawiera depsydazy. Opis produktu: Trenolin
Producent: Erbsloh
Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy. Opis produktu: Trenolin®Mash DF to wyjątkowo
Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy. Opis produktu: Trenolin®Mash DF to wyjątkowo
Producent: Erbsloh
Fructozym® UFKompleks enzymatyczny pektynazy i proteazy kwasowej.Fructozym® UF to płynny, skoncentrowany enzym pektolityczny (EC. 3.2.1.15), wzbogacony arabanazą i kwaśną
Fructozym® UFKompleks enzymatyczny pektynazy i proteazy kwasowej.Fructozym® UF to płynny, skoncentrowany enzym pektolityczny (EC. 3.2.1.15), wzbogacony arabanazą i kwaśną
Producent: Erbsloh
Czysty kwas askorbinowy (witamina C), zapobiegający utlenianiu.e.Ascorbic to skutecznie działający środek redukujący tlen. Kwas askorbinowy zawiera grupę dienolową. Po utlenieniu grupa
Czysty kwas askorbinowy (witamina C), zapobiegający utlenianiu.e.Ascorbic to skutecznie działający środek redukujący tlen. Kwas askorbinowy zawiera grupę dienolową. Po utlenieniu grupa
Producent: Erbsloh
Więgiel aktywny Granucol wykonany jest z peletów węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Pelety węglowe poddawane są specjalnemu procesowi produkcji, który
Więgiel aktywny Granucol wykonany jest z peletów węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Pelety węglowe poddawane są specjalnemu procesowi produkcji, który
Producent: Erbsloh
MaloStar® Nutri - pożywka dla fermentacji malolaktycznej. MaloStar® Nutri wspomaga dostarczanie składników odżywczych do kultur MLF i w ten sposób
MaloStar® Nutri - pożywka dla fermentacji malolaktycznej. MaloStar® Nutri wspomaga dostarczanie składników odżywczych do kultur MLF i w ten sposób
Producent: Erbsloh
MaloStar® Fruit MLF (fermentacja jabłkowo-mlekowa) bez nut maślanych, do win białych, różowych i czerwonych.
MaloStar® Fruit nie zawiera diacetylu, co pozwala
MaloStar® Fruit MLF (fermentacja jabłkowo-mlekowa) bez nut maślanych, do win białych, różowych i czerwonych.
MaloStar® Fruit nie zawiera diacetylu, co pozwala
Producent: Erbsloh
Czysta tanina dębowa, Tannivin® Elevage wspomagają harmonijne dojrzewanie win czerwonych.
Tannivin® Elevage to wysokiej jakości tanina na bazie dębu, quebracho
Czysta tanina dębowa, Tannivin® Elevage wspomagają harmonijne dojrzewanie win czerwonych.
Tannivin® Elevage to wysokiej jakości tanina na bazie dębu, quebracho
Producent: Erbsloh
Tannivin® Finezja wspomaga dojrzewanie złożonych win czerwonych i białych.
Tannivin® Finesse to złożony produkt garbnikowy, zbilansowana kombinacja elagitanin
Tannivin® Finezja wspomaga dojrzewanie złożonych win czerwonych i białych.
Tannivin® Finesse to złożony produkt garbnikowy, zbilansowana kombinacja elagitanin
Producent: Erbsloh
Czysta tanina winogronowa ekstrahowana z francuskich winogron.
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
Czysta tanina winogronowa ekstrahowana z francuskich winogron.
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
Producent: Erbsloh
Połączone taniny do rozdrobnionych owoców (pulpy), moszczu i klarowania
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi
Połączone taniny do rozdrobnionych owoców (pulpy), moszczu i klarowania
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi
Producent: Erbsloh
MaloStar® Terra. Idealny do MLF w winach czerwonychMaloStar® Terra pomaga osiągnąć wzorowe MLF w winach czerwonych. Niskiemu tworzeniu się diacetylu towarzyszy równie
MaloStar® Terra. Idealny do MLF w winach czerwonychMaloStar® Terra pomaga osiągnąć wzorowe MLF w winach czerwonych. Niskiemu tworzeniu się diacetylu towarzyszy równie
Producent: Erbsloh
Neoanticid to specjalnie wyselekcjonowane wapno, stworzone w celu odkwaszania metodą podwójnych soli. W skład produktu wchodzi skrystalizowany, czysty chemicznie węglan wapnia
Neoanticid to specjalnie wyselekcjonowane wapno, stworzone w celu odkwaszania metodą podwójnych soli. W skład produktu wchodzi skrystalizowany, czysty chemicznie węglan wapnia
Producent: Erbsloh
VinProtect - kompleksowa ochrona pulpy winogronowej, moszczu i wina.
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu
VinProtect - kompleksowa ochrona pulpy winogronowej, moszczu i wina.
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu
Producent: Erbsloh
Roztwór siarki P15
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
Roztwór siarki P15
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
Producent: Erbsloh
Granucol® GE - Granulowany węgiel aktywny do zabiegów sensorycznych.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego.
Granucol® GE - Granulowany węgiel aktywny do zabiegów sensorycznych.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego.
Producent: Erbsloh
Granucol® FA - Granulowany węgiel aktywny do korekty koloru.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Granucol®
Granucol® FA - Granulowany węgiel aktywny do korekty koloru.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Granucol®
Producent: Erbsloh
Trenolin Frio, to płynny pektoenzym Specjalny, efektywny płynny enzym pektolityczny, działający podczas maceracji oraz klaryfikacji w niskich temperaturach, nawet 5oC. Nie
Trenolin Frio, to płynny pektoenzym Specjalny, efektywny płynny enzym pektolityczny, działający podczas maceracji oraz klaryfikacji w niskich temperaturach, nawet 5oC. Nie
Producent: Erbsloh
Węgiel aktywny pochodzenia roślinnego do adsorpcji koloru.
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
Węgiel aktywny pochodzenia roślinnego do adsorpcji koloru.
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
Producent: Erbsloh
Ochrona przed bakteriami MLF, alternatywa dla SO2.
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę komórkową bakterii kwasu mlekowego zmniejsza
Ochrona przed bakteriami MLF, alternatywa dla SO2.
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę komórkową bakterii kwasu mlekowego zmniejsza
Producent: Erbsloh
CompactLees - Środek pomocniczy do fermentacji butelkowej wina musującego.
Skład krzemianów powoduje szybką aglomerację z osadem drożdży, co optymalizuje proces osadzania
CompactLees - Środek pomocniczy do fermentacji butelkowej wina musującego.
Skład krzemianów powoduje szybką aglomerację z osadem drożdży, co optymalizuje proces osadzania
Producent: Erbsloh
HydroGum Bio
Organiczna guma arabska o certyfikowanej jakości.
Guma arabska (E 414) to naturalny produkt otrzymywany z suszonego soku akacji seyal. W winie
HydroGum Bio
Organiczna guma arabska o certyfikowanej jakości.
Guma arabska (E 414) to naturalny produkt otrzymywany z suszonego soku akacji seyal. W winie
Producent: Erbsloh
e.PVPP usuwanie substancji utlenionych i fenolowych.
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W skrócie: Produkt: poliwinylopolipirolidon Zakres
e.PVPP usuwanie substancji utlenionych i fenolowych.
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W skrócie: Produkt: poliwinylopolipirolidon Zakres
Czysta mannoproteina dla stabilizacji i krągłości wina.
Przyczynia się do poprawy stabilności winianów i białek w winie. Mannoproteina jest wytwarzana
Przyczynia się do poprawy stabilności winianów i białek w winie. Mannoproteina jest wytwarzana
Producent: Erbsloh
Środek do stabilizacji kamienia winnego (wodorowinianu potasu), MannoPure®. MannoPure® to płynna mannoproteina do stabilizacji winianu potasu.
Jest ekstrahowany
Środek do stabilizacji kamienia winnego (wodorowinianu potasu), MannoPure®. MannoPure® to płynna mannoproteina do stabilizacji winianu potasu.
Jest ekstrahowany
Producent: Erbsloh
Zapobieganie i usuwanie aromatów redukujących.
CuproVin został opracowany specjalnie do usuwania nawet uporczywych nieprzyjemnych smaków. Cuprovin można bardzo
Zapobieganie i usuwanie aromatów redukujących.
CuproVin został opracowany specjalnie do usuwania nawet uporczywych nieprzyjemnych smaków. Cuprovin można bardzo
Producent: Erbsloh
Metavin® Opti - specjalny kwas metawinowy, doskonale estryfikowany. Szczególne zalety Metavin® Opti obejmują wyjątkowo stabilną estryfikację, która zapewnia lepszą
Metavin® Opti - specjalny kwas metawinowy, doskonale estryfikowany. Szczególne zalety Metavin® Opti obejmują wyjątkowo stabilną estryfikację, która zapewnia lepszą